Hundeländet

Jag gissar att Mikael hade bråttom i morse, rakapparaten låg på hallgolvet och tandkrämslocket var inte stängt. Hur vet jag det? Jo, för den helt självcentrerade hunden ville komma upp i sängen till mig och jag trodde att jag skulle kunna somna om efter ett litet lyft som tar två sekunder. Men klarvaken.
 
--Och där ger jag mig. Jag orkar inte dechiffrera min egen text. Ni får gissa eller strunta i vad det står, nummer två är nog tillrådligast. Men jag hade seriösa mängder stilnoct i mig, jag ville inte ge mig något. annat. alternativ. än att somna, och alla vet att man blir lite galen av dem, och tror att man är vaken när man är rätt borta. Ni ser ju själva.
 
Låg och tyckte världens samlade elände har drabbat min tvilling, och så är jag bara för pigg i huvudet. Fast jag är helt död. Vet att om jag inte somnar nu så kommer jag att få tredje dagens migrän, värre än de andra, den kikar redan fram. Åt macka och drack oboy med en skvätt grädde i. Jo, jag har en tanke bakom. Varm mjölk är bra, so kretsar i poolen ger en en kick men sen snabbt trötthet, och vispgrädde gör extra mättnad, kanske lite diskret, så jag ska nog kunna somna. Men tiden går så fort och jag somnar inte. Jag kanske måste försöka somna nu, eller i alla fall ligga och bara filosofera. Hur man skulle böbleranen stor fin lägenhet. Det är det roligaste jag kan drömma om. Jag lovar att sätta in nåt fint bildkollage nån gång.
Nu har jag fått för mig att jag vill duka på julafton med. Anna grön, heter den det? Och sticka tallar i knuten runt linneservetten. Vinglas för vatten, ölglas för julmust. Våra vanliga vita fat för allt annars. En vit duk, en grön duk? Massa gröna iittala kivi. Och sill i typ koppar. Serveringsfat. Servetter som egentligen är kökshanddukar, rullade vackert med bestick och grannar och fin namnskylt. Det drömmer jag om!!
Vi har gamla LP-skivor på altanen. Jag tänker alltid att jag ska köpa 30x30 designblogg och klistra på för fina placerats. Eller om Ikea har nån rulle som passa till alla. Och leta servetter. Och flänga fram några gröna iittala kivi. En Green peaceful Chrismas, inte med kommersiella tomtehysterin.
Men nu ska jag sova. Har så mycket starka piller i mig att jag snart börjar yra här.  Om ni vill hoppas åt mig, hoppas att hundskrället eller Mikaels hemkomst inte väcker mig förrän 14.30. Då kan jag bli människa idag!
Love you!!

8 kommentarer:

AL sa...

Snart börjar yra sæger hon utan minsta ironi... hehehe... roligt inlägg!

Sara sa...

...och jag läste att du skulle sticka tallrikar i servettringarna och inte förrän vid fjärde försöket började jag ana hur det egentligen hängde ihop.
Vi är i finfin form!

Om du ska ha Grön Anna röstar jag på vit duk med kvistar av järnek eller murgröna.

Anja Olergård sa...

Hm, nu läste jag det själv. Ja, börja yra var det väl redan försent att akta sig för. Alltså...

AL sa...

Førresten, du kan se till att invitera dig till julmiddag på misjonshemmet, dær har de Grøna Anna.

modren sa...

Alltså, korrekturläsaren i mig kan inte hålla tyst. "böbleranen" förstod jag, men "so kretsar i poolen"? "Bestick och grannar"? "För fina placerats"?
Mycket nöjsam läsning. Fast jag fattar inte hur Iittala (stavas det verkligen så?) som gjort så mycket vackert sänkte sig till att tillverka kivi :-( Där tycker vi inte samma!
Men röd klänning tänker jag ha på julafton, besökare eller inte.
M och jag har planerat julen utan dig idag.
S-O-V N-U F-E-M K-V-A-R-T I T-I-M-M-E-N-!
modren som inte heller gillar Gröna Anna, suck.

Anja Olergård sa...

Okej folket, när jag upptäckte att jag redan hade blivit rätt yr hade jag tänkt behålla inlägget som det var, lite vimsigt och charmigt sådär. Men om det är svårt att till och med fatta vad jag skriver (men vad gör det...) så kanske jag behöver ta i med hårdhandskarna med mig?

Sara sa...

Nej, nej! Fortsätt med muntrationerna!

Monnah sa...

Underbart underhållande! Tack.