Fem saker jag tänkt på idag

1. Finns det saker man aldrig kan lära sig? Jag har aldrig lyckats begripa skillnaden mellan engelskans -ic och -ical. Historic eller historical, economic och economical. Jo, economic betyder ju som har med ekonomi att göra och economical betyder bra med pengar. Men vad blir det med historic? Det ena är en byggnad om historia, det andra en historisk/gammal byggnad. Oh well.

2. Såg på Babel, ääääälskar Babel. Ville bli författare när jag var liten, efter en inledande fas som akrobat och cirkusprinsessa. Kan man ha så bra självinsikt som sexåring att man redan vet sånt?

3. När blir man å andra sidan för gammal för finnar? Mitt ansikte och jag är inte överens. Trodde puberteten skulle både sätta igång och sätta stopp, men det stämde ju inte.

4. Vems regler är egentligen bäst att följa? Förutom landets lagar, så ens egna regler. Man vet så bra själv, tycker inte om när man bryter mot det man inte vill.

5. Frågade Mikael lite om hjärnan, som vilka delar av skallen man har känsel i, vad som händer vid stroke och hjärnhinneinflammation osv. Sen kom vi in på lymfan, men då orkade jag inte koncentrera mig längre, och han var ändå inte extra haj på just det. Men det är så grymt trevligt med en man som vet allting i hela världen. Utom hur det känns att ha mens, men det vet jag själv. Vi kompletterar varandra bra på det viset.

Har också tänkt på att det är söndag och att jag borde sätta in nåt relevant.

Och dessutom har jag tänkt på hur orättvist det är. En del folk svälter, andra är sjuka, och somliga som är både dumma och otrevliga kan ha det hur bra som helst. Fast egentligen är jag ju inte avundsjuk på nåns liv som levs i dumhet och elakhet, men det är å andra sidan inte rätt heller att goda människor lider.

Men i slutändan är två saker sanna, eller fler, men jag tänker på två just nu: Imorgon är en annan dag, och In the end things will be ok. If things are not ok, It's not the end.

3 kommentarer:

AL sa...

Gillar också Babel, men ändå är det inte det program jag väljer först när jag flera sparade. De mer lättspista går före. Fatta! Babel känns som lite mer intellektuellt krävande. Så illa är det alltså. Kommer man någonsin få tillbaka ork att se något riktigt och viktigt igen? Låt oss hoppas på det för alla spännande dokumentärers skull.

Anja Olergård sa...

Det var ett ganska lättsmält avsnitt, med jo nysnö, makarna Andorra, en nästan Nobelpristagare och två ilagom icke-intellektuella killar. Så ibland slinker det ner lätt. Och jag har hört om folk som blir smarta igen när barnen blir större. Fast det brukar inleda en fas när barnen tycker föräldrarna är de dummaste som finns. Men det finns nog hopp för dig och det där ordet du nämnde, dokumentärer :)

Anja Olergård sa...

Måste börja kolla vad telefonen ändrar. Jo nesbö och makarna ahndoril...