Same same but different?

I lördags var det nån som ringde vårt hemnummer (ja, vi har faktiskt ett sånt fortfarande) apropå att jag hade varit med i en tävling på nätet om nytt porslin. Det var de där som har julserviser på baksidan av Året runt, jag minns inte vad de heter. Jag sa att jag inte vann och därför inte var intresserad. Då insåg jag att det kanske inte ens var nån tävling, utan bara ett sätt att få folks telefonnummer och trakassera dem tills de köper en servis. I samma sekund som jag hade skickat in min tävlingsansökan fick jag nämligen svaret att jag inte hade gått vidare. Och då ringde några varningsklockor. I lördags kom så, som sagt, säljsamtalet.

I morse ringde de igen! Mikael blev lite sur och drog det där att en annan hade ringt i förrgår och redan då hade vi sagt att vi inte var intresserade. Säljaren, otvivelaktigt klassens ljus, svarade nåt i stil med Men det kan väl inte jag veta. Jobbar ni inte på samma företag eller?! Trötta mig. De ska väl ringa varje dag tills vi köper nåt, och "trötta mig" är precis vad själva affärsidén går ut på!

Förra veckan fick Mikael mail från en brudtidning. Jo, jag var med i en tävling för sisådär sex år sen, och de erbjuder honom fortfarande prenumerationer på brudtidningar. Jag ber honom om ursäkt för det en gång om året och lovar att jag aldrig ger ut hans emailadress mer.

Nu har jag också fattat, kanske mycket senare än alla andra, att om de frågar efter mitt telefonnummer i en tävling så är det förmodligen inte för att de vill kunna ringa och meddela mig personligen när jag vinner storvinsten. Det är nämligen vad min överoptimistiska och godtrogna natur lärt mig. Men om jag har ett skräpmailkonto vars adress jag kan uppge och få spam till, så kan jag också skriva att jag har telefonnummer 08-1234567.

Jag är bara 44 år och har först nu kommit på detta. Med viss hjälp.

Det är inte lätt att vara naiv, lättlurad och artig på samma gång.

Himla servisfirma. Ringer de nån mer gång ska jag komma ihåg vad de heter och varna er här! Det är väl ett hot mot deras business om nåt!! Det är den här bloggen och Kissies, som är nåt. Har massor med läsare. De ska få se vem de stungit haver.

Godnatt, folket. Hoppas att ni kan sova nog länge och nog gott.

Själv har jag blivit en gammal tant och hackade upp nattsömnen i småbitar i natt på grund av flera uppvak med kissnödighet! På mötet i lördags hade jag tagit en treo innan (samma effekt som läsk, om ni undrar) och jag blev så vansinnigt nödig att jag gick ut på toan under mellanpsalmen. Såg framför mig hur jag hade vägrat och suttit där en timme till och sen kissat på mig när jag reste mig. Jag har inte fått några barn eller varit gravid, så jag tror att jag ska slippa alla såna problem. Men kombinationen muskelsvaghet och att man kissar mer när man är kraschad (säger gurun Anders Österberg) är ingen bra grund att börja experimentera med att hålla sig.

Jäpp, här är det långvårdsnivå på inläggen.

P.S. Rödbetorna har i alla fall helt lämnat min kropp. Men jag hade väldigt roligt i ett par dar. Inte ofta man fnissar ner i holken.

Så, nu utlovas stilhöjning här.

Inga kommentarer: