Irritationsord

Tablescape. Inte bara måste man välja centerpiece (blommorna i mitten) utan man ska nu tydligen ha ett helt tema på bordet och det handlar inte längre om att set the table utan arrange a fabulous tablescape. Visst kan man välja ljusstakar, ljus, blommor, servetter, duk/löpare/underlägg, men det låter så överviktigt när de använder såna ord. Som att ett vanligt dukat bord inte duger. Just det, jag känner mig personligt påhoppad, eller rentav kränkt! Är mina dukningar fula, va, är det vad du säger?

Det andra irritationsuttrycket är nån månad gammalt. Learn how to dress your mantel. Har sett många liknande tips på Pinterest, men inte heller här visste jag att det inte bara är att ställa fina saker där och som man gillar. Tydligen får vanligt folk inte ställa saker på sin spiselkrans utan att lära sig hur man gör först. Men vet inte alla om man gillar exakt symmetri eller absolut kaos? Formellt eller bohemiskt? Fyra bokstäver som stavar HOME eller några vackra böcker?

Folk får fostra barn hur som helst, och en del är verkligen inte skickliga på det planet, men man räknar med att folk gör sitt bästa och så får man leva med det.

Sån tur att vi inte ska ha barnen på söndagsmiddag eftersom jag inte vet om jag hinner gå nån tablescape-kurs först.

5 kommentarer:

AL sa...

Logna näer dej, logna näer dej, som vi säger i Skåne.

Att tablescapes och dressing mantles har undgått dig hittills betyder ju varken att det är nya begrepp eller trender om man säger så. Du kan med andra ord fortsätta ignorera deras existens som om inget hänt, utan att någon tar illa upp.

Anglofieringen i pinterestflödet kan lätt ta överhanden, och då blir det snabbt sä där överdådigt i Thnaksgivingtider.

Nä, nu måste jag sluta. Jag måste style my nightstand med hjälp av pinterest.

Sara sa...

Vi har mantlescapeat så det visslar om det! Uppräkning av vad vi har på vår spiselkrans: skruvmejsel, några mynt, en liten plåtflaska av märket Primus för T-sprit, en halvtäljd enpinne som ska bli badrockshängare, 5 grytlock, en tom tablettask av märket Pim, 7 tändsticksaskar, en blyertsstump och en intorkad tuschpenna, en gammal köpelista, lösa skruvar och spikar, toapappersrulle, mortel, en morakniv, en gammal vitlök där till och med det gröna vissnat, en champagnekork samt oräknat antal legobitar och pärlor som nån fått i fötterna och därför lagt upp i väntan på. Sa jag grytlappar?
Minimalism är överskattat!

modren sa...

Underbar bild ur livet!
Men ni har en STOR öppen spis?!
Vi har ingen alls, så vi får nöja oss med ärvda farmorsbokhyllan i vardagsrummet. Den är i perfekt höjd för att lägga ifrån sig saker varje gång man går förbi. Men vi har några knep: Vi har ställt några kristallskålar där som vi fyller med gem, skruvar, pennor, plasttandpetare, nycklar som ingen vet vart de går o s v.

Det där gula på bilden gör mig lätt illamående. Överdriven perfektion har den effekten. Är det vad man ska tänka på på sin dödsbädd: men vi hade en perfekt spiselkrans.
modren

Sara sa...

Inte så stor som man skulle kunna tro, vi bygger på höjden!
Men ja, spiskåpan täcker både vedspis och öppen spis. Ska nog kunna klämma dit ett par kristallskålar också, jag visste väl att det var något som saknades!

Monnah sa...

Hahaha! Jag förstår dig precis Anja. I går var jag på hjälpiskväll. Trevligt att umgås med folk man inte hinner prata med i vanliga fall, men dessa tablescapes som stod på borden och fick mig att dra efter andan (både positivt och negativt, så säger vi ingenting mer om det) visade sig också vara en social disaster. Min bordsgranne var driftig och plockade bort vissa störande moment så vi alla kunde se varandra där och vips så blev vi så där fengshuiade och lugna och harmoniska och glada och ingen var längre upprörd över sin ostylade spiselkrans där hemma. Vårt bord är oftast så belamrat med matskålar och annat då vi gillar att fokusera på det smaskiga vi ska inta tillsammans med våra gäster och jag tror det ska få fortsätta att vara så. :) Tack för dagens skratt.