Dagens doktor

Var hos ny läkare på vc idag. Gick jättebra. Han tyckte att vissa mediciner krockade, som ibumetin och naproxen. Jag förklarade att jag visste att de båda var nsaid och att jag inte tog dem tillsammans utan ibumetin för mindre smärta och naproxen för större. Inte både och. Det köpte han.

Han tyckte också att både stilnoct och propavan var för mycket, jag förklarade att en stilnoct inte räcker och att jag behöver hjälp med både insomning och att fortsätta sova. Sa att sömnstörningar är ett av de allra vanligaste symptomen på me och att jag har haft svåra sömnstörningar i 15 år. Det köpte han också.

Jag påstår inte att jag vet allt om me, om mediciner osv, men de mediciner som funkat bra i åratal och där behovet/grundproblemet inte minskat utan ökat med åren, då tror jag inte det är rätt metod att sätta ut medicinen. Så det var skönt att inte bli ifrågasatt.

Det är aldrig roligt att gå till ny läkare när man har 20 års sjukdom bakom sig. Men idag behövde jag inte gå in på sånt och det var väldigt bra och smidigt. Jag är glad. Han kollade blodtrycket (hade tänkt be om det eftersom naproxen kan höja blodtrycket och jag ätit höga doser i två veckor) och det var 120/80. Lyssnade på hjärtat, kollade på sköldkörteln, tog saker på allvar. Jättebra. Han lovade också att testa mitt d-vitamin eftersom jag tagit så höga doser i sommar. De har ju visserligen hjälpt, men d-vitamin är fettlösliga och kissar inte ut om man får för mycket, så det är bäst att kolla. Är så nöjd med allt. Ska bara se om alla recepten blir rätt. Men just nu pekar pendeln på BRA LÄKARE.

Somnade inte förrän i morse, så jag är rätt trött nu. Men det är bara några timmar kvar tills jag får sova. Skönt!

5 kommentarer:

Monnah sa...

Härliga nyheter!

modren sa...

Du är bra på att ta ut glädje i förskott så att du får uppleva glädjen två ggr - klok politik.
Men du är minst lika bra på att oroa dig i förskott till ingen nytta. Tänk vad du har gruvat dig för det här läkarbesöket! Till absolut ingen nytta! Förspilld kvinnokraft!
Nästa gång kan du pröva med att upprepa mantrat att morgondagen ska själv bära sitt bekymmer. För det är dagsens sanning.
modren

Anja Olergård sa...

Jag har faktiskt inte tänkt oroa mig för hur jag ska orka med vc imorgon också. Det får gå, eller så gör det inte det. Man blir så mycket dummare och oroligare när man gråter. Bad strategy.

Nilla sa...

Underbart att du verkar ha träffat en bra läkare <3

Tekla sa...

Härligt att du har en bra läkare, de är ganska sällsynta! Min "braiga" läkare slutade på VC den 1 sep. Har inte velat kontakta dem efter det för jag orkar inte förklara hur jag mår igen... Vill ju bara glömma!