Vilken skönhet!

Jag är fascinerad av djur. De är så olika.

I en del länder äter man ju dessutom hästkött (och i en del skumma färdiglasagner...), i andra länder hundar. Och Mikaels efternamn är synonymt med högkvalitativt kaninkött som hans styvpappa och mamma hållit på med i många år. Andra har kaniner som husdjur.

Igår pratade Mikael och jag om vegetarianer och veganer. Jag vet inte helt vad gränserna går, men jag vet att vi kan laga fisk till svärdöttrarna och använda mejeriprodukter. Fast jag tyckte att en fisk är ett djur lika mycket som en kyckling. Skillnaden kanske är att kycklingarna blir uppfödda för att bli mat och fiskarna simmar fritt i havet.

Men det finns ju odlad fisk?

Jag vet inte. Jag vet i alla fall att Mikaels kryptonit är bröd. Då går hans linje på sockervärdet i blodet spikrakt rätt upp. Kött är däremot bra för honom.

Så det finns nog inte ett sätt som är bäst för alla. Ingen gillar ju precis samma böcker som nån annan, eller kläder, så visst får man ha olika filosofier om mat också, utifrån vad ens egen kropp mår bäst av och utifrån vad man tycker är etiskt acceptabelt.

Jag blir faktiskt hungrig när jag skriver om det här. Lite läskigt att bli hungrig av en bild av en häst, men det var ju några tankesteg däremellan.


Inga kommentarer: