Plötsligt händer det!

Jag har ju delat ME-saker på Facebook som en blå senaste månaden och jag känner ju att snart måste jag sluta för folk orkar inte varken läsa om elände eller entusiasmera sig för olika saker. Men så härom dagen så delade jag nåt ME-relaterat och det slutade med att flera personer kommenterade och nästan diskuterade! Och de flesta som hade klickat gilla var inte andra ME-patienter! Det var en stor dag för mig.

Idag har min kusin försvarat mig offentligt i kommentarfältet till en mycket känd journalist som kanske eller kanske inte har varit med i På spåret och är ökänd för sitt sprayade hår. Artikeln var så fantastiskt full av faktafel och felaktiga slutledningar, centrerade kring huvudtesen att ME är en hittepåsjukdom och att patienterna är fullt friska, och var nåt av det mest respektlösa jag läst om patientgruppen. Många kommenterade såklart. Och min kusin sa nåt om att journalisten borde leva en vecka med mig så skulle hon se att ME är en djävulsk sjukdom och som finns och är verklig.

Jag tog en skärmdump för jag blev så enormt glad. Ska skriva och tacka. Att bli verbalt försvarad var det mest omtänksamma jag varit med om på länge. Jag är faktiskt lite rörd. Kusinen själv har en nackskada, har precis varit med om ett tragiskt självmord i mannens familj och härom dagen skulle hennes döda syster ha fyllt år. (Min brorsdotter är född på hennes födelsedag och har hennes namn som mellannamn.) Så kusinen vet ju en hel del om lidande, och skrev så om mig. Ja, det var stort för mig. Vet inte hur jag ska lyckas förmedla vad det verkligen betydde, men jag ska försöka. När jag inte har sömnmedel i kroppen.

Kärlek till alla! Ja, så flummig är jag nu.

Kärlek täcker över många synder står det i Skriften, och jag har inte alltid förstått det. Synder eller felaktiga gärningar, rentav onda ibland, blir ju inte goda om syndaren plötsligt gör en god gärning eller skänker pengar till fattiga barn, och sen fortsätter synda. Men på ett sätt så förstår jag vad det betyder: Om nån visar dig kärlek så täcker det över såren från många försyndelser som har begåtts mot dig.

Inga kommentarer: