Viktnyhet

Det stod på Kostdoktorn (eller nån av de LCHF-sajter jag läser) att vår favorit Mary av Danmark håller vikten med LCHF.

Förr i tiden var ryktena att kungligheter åt bakelser istället för bröd, men nu ser kungligheterna i alla fall ut som om de tror på seriös späkning.

Såg en bild på en liten portion tråksallad som hade postats av nån med titeln natural21inchwaist.

Hint, om du äter sån sallad är det inte en natural waist.

Min midja däremot, den är naturlig, den. Helt fri från dieter, trots att reklamen på tv nu varieras mellan Viktväktarna och det där bantningspillret som de har släppt fritt, vad heter det, XLS Medical. För 20 år sen var det receptbelagt minns jag. Jag har faktiskt varit så lättlurad att jag provat det. Utan effekt såklart. Xenical hette det tror jag.

Men min dr Ulla sa att jag gått ner i vikt sen i maj och det blev jag jätteglad att höra. Såna lögner går jag alltid på. Annars är jag ju fortfarande snällfet, skulle säkert kvala in för fetmaoperation om de bara såg till BMI.

Apropå bmi och magoperation. När jag opererades för gallsten hade jag en äldre sjukhussäng och jag fick den inte att fälla ner ryggen, så jag bad en nattsköterska om hjälp. Först sa hon att det skulle jag ju absolut inte göra själv, du är väl magsäcksopererad? Nej, det var gallsten. Jaha. Ungefär som att då får du minsann ligga så utan hjälp. Är jag överdrivet känslig, eller är det ofint att anta att man fetmaopererats? Det är ju som att klappa runda kvinnor på magen och undra när bebisen kommer. Så gör man bara inte? Jag tycker i alla fall att det var lite fräckt, jag har ju inte glömt det nu, typ fem år senare.

Men LCHF tror jag på. Inte som universallösning för alla, men jag tror absolut på det som viktminsknkngsmetod, för behandling av ibs, och som allmän teori för hur man borde tänka med kosten snarare än lågfett, lågkalori. Men man botar inte ME med det, som vissa tror. Men jag har gått ner i vikt med det. Vi får se om jag förmår mig till att börja med det igen i år. Om jag trodde jag kunde ha en figur som Marys nästa jul så skulle jag nog göra det. Fast 1 kg i veckan är -50 kg nästa jul och då ser jag nog nästan ut som Mary! Ska jag? Hur ska jag avstå från bröd och pasta? Gluten är ju min favoritmat! Älskar jag min mat eller min midja mest? Vi får se.

1 kommentar:

modren sa...

Jag försöker äta LCHF-ish, kanske nåt för dig också? Eller liberalt. Viktigast är att utesluta sockret. Jag äter heller inte pasta och mycket sällan ris. Har slutat med bröd utom nån hård macka ibland. Har bakat mig igenom alla LCHF-brödrecept och gett upp, de smakar urk allihop. Däremot är jag så liberal att jag äter gröt på rågflingor och dinkelfullkorn. Sen bryr jag mig inte om det där med ovan jord-grönsaker (utom majs), jag är glad om jag äter tillräckligt med grönsaker. Rotfrukter är ok, t o m lite potatis går ner.
Jag körde med 70%-ig choklad tills det blev för gott och jag inte kunde sluta efter 1-2 rutor. Nu är t o m 81%-ig choklad för god!
Åt en halvmogen banan igår (frukt är inte LCHF, men jag äter en apelsin om dan i regel) och den smakade så sött att jag knappt fick ner den.
När ska vi skärpa till oss och börja med nyttiga bär- och grönsakssmoothies?
Ska vi hjälpas åt på det nya året och bara bjuda på liberal LCHF-mat?
modren