Så lurad!

Jag och Mikael använder sen ett år tillbaka Readly istället för papperstidningar. Det enda det inte funkar så bra med är korsordstidningar. Jag läser flera inredningstidningar och några modemagasin och sytidningar. Nån gång ibland också språk- och skrivtidningar, husmorstidningar och skvallertidningar. Oftast står det nåt om nån i kungafamiljen i början och resten bläddrar jag väldigt snabbt förbi och skäms för att jag läser sånt skräp. Ursäkta, alla som har ett hederligt jobb på en "skräptidning".

Nu senast stod det att kronprinsessan Victoria gjort en vågat skönhetsingrepp som Daniel var nöjd med. Jag skämdes men bläddrade nyfiket fram till artikeln. Går hon i mammas opererade fotspår? Och nej, drottningen har inte bokstavligt talat opererat fötterna, eller, det vet jag inget om, men jag syftade på ansiktslyftet hon gjorde för många år sen.

Det visade sig att hon HADE LÖSÖGONFRANSAR PÅ NOBELFESTEN. Det var det stora scoopet om hennes "ingrepp".

Fy vad jag skämdes. Jag låter mig villigt luras med i leken, att små små fakta överdrivs hundra gånger till nåt knappt igenkännligt. Och när det i nån tidning står att Madde inte vill föda i Sverige (och jo, den artikeln läste jag också men minns inte ens vad anledningen skulle vara) så kan det ju betyda att Madde inte vill föda ÄN, varken i Sverige eller i London. Jag borde ha lärt mig att inte lita på skvallertidningar. Men är man naiv och lättlurad och gärna läser oviktiga saker på nätterna för att välkomna John Blund, ja, då blir det så. Men de är kreativa, det erkänner jag! Jag går på det nästan varje gång.

1 kommentar:

modren sa...

Osunt att skriva, osunt att läsa. Skulle avsky att bli uthängd som kändis för påhittade eller överdrivna saker, som lösögonfransar. Löjligt och dumt.
Men en gång var sjätte vecka sitter jag där hos frissan och bläddrar. Vad är det för fel med oss människor?
Live and let live. Skriv bara snälla saker, också om kändisar.
modren