Hur slarvar man bort en blus?

Jag har svaret, men ändå inte. Alltså, jag har gjort det, men vet inte hur.

Jag skulle ta fram och förbereda kläderna inför begravningen imorgon. Skulle ha en svart kavaj (som jag kan knäppa igen!) med en tunn vit blus under. Men blusen är borta. Inte i tvätten, inte i min enorma klädhög vid fotändan av sängen, inte i garderoben, inkl under några andra plagg om jag hade fått slut på galgar, inte i Muminpåsen jag köpt och som på nåt vis har fått överskottet från fotändehögen i sig, och inte heller på köksstolen där det hänger en klänning sen juldagen och mina finvardagskläder som jag har på mig om jag ska nånstans. De är bara använda nån timme så jag tänker återanvända dem, jag har bara inte varit hemifrån i januari. Jag kollade på golvet i garderoben där den borde hängt men nej, den hade inte ramlat av galgen. Senaste gången jag hade den var när vi åkte på kryssning och då hade jag tänkt byta till den på kvällen, men den har bara 3/4-ärmar och det var svinkallt på båten så jag bytte aldrig om. Den resan kan ha varit i oktober kanske. Vi använde samma väska Mikael och jag och den kan teoretiskt sett ha blivit kvar i väskan för den är väldigt tunn och kan ha slunkit in i nåt hörn. Men så man slarvar bort en fin blus? Hur? Varför? Kanske för att man "förvarar" sina kläder på åtta olika ställen i lägenheten, varav hälften inte innebär någon form av galge. Och jag är galgnazist! Blev galen på min syrra om hon lånade kläder och la dem i en hög. Nu är det normalt för mig. Tragiskt!

Som väl var går kavajen att knäppa så jag behöver inget som ska vara fint och synas under.

Jag ska gå igenom mina kläder och dela upp i skänkes, säljes och sparas. Men nu har jag ju tydligen gått ner 10 cm i midjan och då blir jag ju tveksam till vilka kläder jag ska behålla eller inte. Ska nån sätta pengar på när det sker? Ni kan sätta en rejäl slant på 2019 för där är det inga höga odds. Om jag säger rätt nu, jag fattar inte riktigt vad jag säger längre. Mer än att jag ska på begravning, och har slarvat bort en blus. Det får väl räcka!

2 kommentarer:

Monnah sa...

Alltså, jag älskar att hjälpa till att sortera! Nu tycker vissa att jag är lite väl dompterande då jag håller på, men skulle nu tillfälle, ork och lust infinna sig så vet du var jag finns... Kram!

Anja Olergård sa...

Det var det finaste Monica! Jag ska tänka på saken. Är du i Stockholm i mars?