Dagens ME-tips

I morse hade Jenny Strömstedt ett segment om ME på Nyhetsmorgon i TV4. Det är bara 11 minuter långt så det är lättare att klämma in i en full kalender än filmen Unrest, som man nu kan se på Netflix (1 1/2 h lång). Jag har inte vågat se Unrest än, för jag grät av nyhetsinslaget och är nog mer labil just nu än jag tror. Men titta gärna på Jennys inslag (fotot är dock bara en skärmdump och man kan inte klicka på play. Däremot kan man trycka på länken jag har lagt bakom orden "Jennys inslag" ovan). Eller Unrest. Eller båda :-)

2 kommentarer:

Sara sa...

Det var verkligen ett bra inslag. Och det bästa med Unrest, förutom kärleken mellan Jen och Omar, var styrkan i patientprotesterna tycker jag. Filmen lämnade mig verkligen med känslan av delaktighet i något stort. Trots att jag mest har fotograferat mina skor.

Det är som med Anne som också var så inkluderande och kunde få oss alla att känna sig som viktiga förkämpar för biomedicinsk forskning. Eller bara inkluderade i hennes sfär, det räckte rätt långt.

Jag tror jag har blivit en sucker för delaktighet. Jag kanske är mer isolerad än jag trott?

Anja Olergård sa...

Precis det försökte jag förklara för Mikael om Anne, men jag satte inte fingret på det som du. Jag tror hon var bra på att få folk att känna sig viktiga och värdefulla för henne. Typ alla har ju sagt att hon var deras vän, men så himla mycket ork till vänskap hade hon inte, så hon var nog en speciell ledarbegåvning på det sättet,

Ja, är det nåt jag har upptäckt sen Anne dog är det att jag är ledsen för så många fler saker än jag hade nån aning om. På nyår var Mikael och jag så glada att vi inte behövde gå på nån fest, men baksidan på det är ju att vi inte hade nån fest att gå till. Så jag tror helt klart att vi är mycket mer isolerade än vi tror. Oftast orkar vi ju inget och tycker det är bra. Men när man tänker på det är det görsorgligt ju. Och att hundra grejer till ligger inne i huvudet och mess with our minds. Jag började känna mig stolt som tagit mig igenom de yttre skalen hos Anders och närmar mig kärnan, men det här med Anne gör att man tror att inuti löken var det inte en lökkärna, utan en annan lök med 20 lager till. Liksom en sån där med ryska dockor fast med lökar. <3