Stor skuld 2

Jag räknar med att våra lottovinstpengar, 250 000:-, kommer oss till del snart, som ni läste om i första delen.

Så jag tänkte bestämma vad vi ska göra med pengarna. Skåda ej given häst i munnen måste ju vara helt tvärtom mot det här, så jag kör.

250 000:- kan låta mycket, men det är faktiskt ganska lite. Man kan inte ens köpa sig en lägenhet. Kanske räcker 250 000:- till ett extra rum och det är ju såklart frestande, att Mikael skulle få ett arbetsrum och att sovrummet kanske vore lite rymligare, fast gärna vardagsrummet också.

Men annars tror jag att vi skulle lägga 100 000:- på en bil, plus det som den vi har är värd. Det skulle kännas lyxigt att köra en bil utan fel här och där. Småsaker som ac:n och att öppna med nyckeltryck istället för nyckel i låset. Annars är bilen rymlig och bra, funkar att få in min rullstol.

Då har vi 150 000:- över. Då tycker jag att vi lägger 100 000:- till sparande, vi har ätit upp det mesta och behöver köpa matbord snart. Eller vill, vi kanske får måla det befintliga istället.

50 000:- att göra av med. Jag skulle drömma om 5000:- att shoppa för. Eller 8000:-.  42 kvar. Mikael vill kanske ha nya skjortor och byxor så han 10 000:-. Då har vi 30 000:- kvar. För 10 000:- försöker vi få en trevlig resa till Sicilien i sen augusti. Det är inte mycket pengar men vem betalar fullpris för en charterresa! Eller om vi åker på familjens resa i samband med mammas och pappas guldbröllop nästa år, det gör vi såklart.  För om vi får pengar från Bingolotto måste jag väl kunna få energi från dem också.

Men så har vi 20 000:- över. Då röstar jag på en ny säng faktiskt. Mikaels madrass är från Ikea och min är från Mio och de är olika höga. Jag ligger en knapp decimeter över honom. Dessutom är sänggaveln, nej, sängramen, rent gruvligt omodern. Jag tror den var omodern redan på förra årtusendet. Men den är superstabil och gratis, så vi har hittills nöjt oss. Men visst kan man köpa ny säng var 10:e år, särskilt när man ligger ner så mycket som jag.

Fast jag skulle nog snåla lite på det andra och få mer pengar till nya tapeter, ett par nya lampor osv.

Gick förvånansvärt lätt att spendera dem...

1 kommentar:

modren sa...

Guldbröllopet och Italienresan är i år. Det gäller att hänga med.
modren, guld värd