Stor skuld

Mikael köpte en sorts Bingolott av en liten fotbollsförsäljarkille i november. Man fick skrapa en ruta per dag i december som en julkalender. Mikael är snäll mot barn som säljer saker vid dörren, själv hade jag aldrig köpt en lott för en hundring. Men han ser det som att stödja ett barn för en hundring.

Jag har i alla fall haft 24 spännande dagar i december och varje dag har jag trott att vi ska vinna. Jag är lite optimistisk på det viset.

På baksidan fanns det fler lotterier. Man skulle lösa ett litet korsord och sms:a lösenordet till ett nummer för en tia och få ett lottnummer i retur som man kunde vinna 250 000:- på. Jag skickade in mitt ord och mitt personnummer, som man skulle. Men då får jag felmeddelande att de inte kan dra tian eftersom jag har Telenor kontantkort. Alla andra kontantkort gick, utom Telenors och ett till. Istället skulle man skaffa sig ett konto på WyWallet och koppla sitt kontokort. Hjälp, men det gjorde jag ju då efter många om och men med diverse korsreferenser och skriv i koden du nyss fick på sms osv. Som om man försökte avfyra Förenta Staternas kärnvapen med koden från mobilen. Tänker ju inte så snabbt så jag vet att jag måste dubbelkolla allt jag gör jättenoga, så jag satt säkert med det där i 20 min. Men så ska jag äntligen betala tian för mitt lottnummer, men så går det inte. NU IGEN, INTE! Minsta belopp att föra över från sitt kontokort är 50:-. Grr! Man kan också stoppa tillbaka pengar från sin WyWallet till sitt bankkonto, men det räknar jag med att det kostar pengar, för det stod Avgift i formuläret. Men skit, ska jag behöva betala 50:- för en lott som kostar en tia?

Nej, jag vägrar. Och frågar Mikael. Tänkte inte på hans telefon, för jag bara kommer ihåg att han också har Telenor. Men han har inte kontantkort, så då ska de kunna dra tian på räkningen! Jippi! Så där tar han av sig glasögonen och sitter med den lilla texten och messar lösenord och mitt personnummer, eftersom jag har skaffat, eller tvingats skaffa, ett konto på typ Svenska Spel dit de ska sätta alla miljoner man vinner. Nåväl, nu var vi nära målet, att vinna våra 250 000:-. Men vad tror ni, han får felmeddelande om att ett annat mobilnummer är kopplat till det personnumret! Får man inte ens be nån annan att betala ens lott åt en????

Först nu kommer jag på att vi kunde ha skickat in lösningen i Mikaels personnummer och Mikaels mobilnummer, men han vill inte skapa sig konton på ställen som kan samla information och sånt. Han får ju fortfarande mail till sitt skräpmailkonto från en brudtidning där jag tävlade när vi hade förlovat oss. För närmare tio år sen alltså. Så han är inte jätteglad i sånt.

Men det betyder att vi inte fick vår vinst på 250 000:-! Bingolotto är skyldiga oss en vinst och en timmes jobb, vi kan ta betalt för Mikaels tid som väl uppgår till 900:- i timmen. De kan dra av tian för lotten, det är inte mer än rätt.

Men de är skyldiga oss en vinst!

Inga kommentarer: