Skulle du helst?

Skulle du helst sälja alla dina ägodelar eller sälja ett organ?

Jag skulle inte vilja vara med om processen att sälja alla 100 000 prylar jag äger, en bok här, en sko där, ett par örhängen här, en visp på det. Hjälp! Men jag skulle gärna få allting sålt och sen bara köpa det man verkligen behöver.

Fast då kommer ju plockmentaliteten igen, de där strumporna var på rea, det blocket var fint, hur var det, hade vi en julgransljusslinga redan? Eller det är bäst vi köper en.

Dessutom skulle mina organ inte duga att använda i nån annans kropp. Men har stoppat muskelceller från me-sjuka i frisk blodplasma och då arbetar cellerna normalt. Men om man sätter friska muskelceller i me-plasma så funkar de inte. Nåt skumt är det. Jag får hur som helst inte en krona för mina organ. Men valet var ändå lätt. Jag är inte så fäst vid grejor att jag inte kan börja om. Bara jag får behålla Mikael.

-- Bevare mig väl, frågan handlade väl inte om att göra sig av med alla ägodelar och aldrig få ersätta dem? Nej, att gå naken och inte kunna laga eller äta mat är ju inget vettigt alternativ.

Inga kommentarer: