Dagens glosor

En gång var jag i Prag med massa folk. Vi var en grupp på kanske 20 pers från olika länder i Europa. Tjejerna huserade i en trerumslägenhet och jag och min syster bodde i det som också var gruppens vardagsrum och kök. En kväll var det en kille som töjde sig kvar i vardagsrummet när alla andra gått och lagt sig, inkl vi tre tjejer som sov där, och vi blev frustrerade över att han inte förstod våra hinter och gick. Då säger vår brittiska rumskamrat Lucy:

When you have your period, does it trickle or does it gush?

Han var ute på en sekund. Grymt jobbat av Lucy.

Inte för att mens är något hemligt, dåligt, eller som man inte får prata om. Men man kanske inte behöver prata konsistens med män man bara träffade dagen innan.

Men dagens glosor är då TRICKLE och GUSH.

Den svenska betydelsen är droppa resp forsa.

Och tydligen ska man gå till gynekologen om det forsar. "Så ska man inte behöva ha det" och dessutom förlorar man för mycket järn. Räcker vanliga mensskydd inte, gå till gynekologen.

Hatar faktiskt mens. Hatar magsmärtan, migränen, sjukdomskänslan, att man läcker okontrollerat dygnet runt. Jag har inte mens längre som behandling av min endometrios, men nån gång när jag ändå får det så kommer jag ihåg hur det är och systrar, JAG BEKLAGAR. Fy sjutton för att ha mens i djungeln eller öknen eller där man får gå en mil för att hämta vatten på huvudet. Det är illa nog med eget badrum och varmvatten.

Fy sjutton också för dem som har svår mens, antingen i form av smärta, blödningar så man svimmar eller PMS-symptom så starka att de gränsar till neuros. Nu kanske jag överdrev, men det finns ju ett diagnosnamn för det. En del får äta sinnesändrande medicin vissa dagar i månaden. Jag minns inte att jag blev gråtmild, arg eller chokladsugen. Men jag minns att jag började se fläckar och smuts och oordning och inte kunde slänga ett papper utan att torka av köksskåpet. Jag "boade" väl, det är ju också ett känt fenomen.

För övrigt borde man hitta vilken kemikalie som stiger eller vilken gen som tänds som på jul när kvinnor boar. Att ge tonårspojkar den kemikalien vore en tjänst för mänskligheten, eller hur!

Kom ihåg var ni hörde det först.

P.S. Förresten läste jag härom dagen att ingen man har nånsin blivit skjuten när han diskar. Apropå neuros alltså.

Inga kommentarer: