Varför jag inte vill äta LCHF

7 kommentarer:

Sara sa...

Men du som ändå går ner rätt bra på lchf, kan du inte ha en dag i månaden för nybakt bröd och en för pasta och sen håller du dieten för övrigt?

Själv har jag börjat med den tråkigaste dieten ever: AIP (Auto Immune Protocol, där man enbart får äta oprocessat kött/fisk och grönsaker UTOM allt som är gott: inga tomater, potatisar, paprikor eller för den delen mjölkprodukter eller något som är ett frö eller korn, dvs mjöl, majs, peppar ...).
Efter att igår ha konstaterat att jag trots en vecka på sagda diet inte fick på mig vigselringen tröstade jag mig med lite chokladpudding. Och ett par nävar ostbågar. Ska man följa såna strikta dieter ska man inte bo ihop med gottegrisar.

Anja Olergård sa...

Det var ju en tanke. Eller bestämma att jag skolar in mig med att bara få äta pasta en gång i veckan, sen varannan, sen en gg i månaden. Eller så är det dumt och bättre att bara börja ordentligt.

Anja Olergård sa...

Är det Terry Wahls diet? Eller nåt liknande? Plötsligt låter LCHF inte så restriktivt!

Sara sa...

Det finns flera gurus, det liknar Terry Wahls men är inte fullsmäckat med rå grönkål och andra direkta vidrigheter.
Det bygger på att bara äta näringstät och icke-inflammatoriska saker. Totalt utan tillsatser, och är egentligen inte en lågkolhydratkost, men det blir ju inte mycket kolisar kvar om man tar bort spannmål, socker och liknande.
Första månaden äter man oerhört restriktivt och sen lägger man till livsmedel vartefter och kollar hur man reagerar. Så nästa månad (om jag lyckas hålla det här lite bättre) får jag börja använda äggulor, smör och vad det nu var. Semlor kanske?

modren sa...

Anja, har vi inte en gång för alla bestämt oss för GI? Fullkorn men inte vitt? Har du testat bönpastan? Jag har ett pkt hemma men kommer aldrig till skott. Ingen form av pasta lockar ju mig...
Semmeldieten låter annars utmärkt tycker jag. Mannat som kom från himlen till Israels barn i öknen sades smaka som semlor med honung. Ändå tröttnade dom och längtade tillbaka till Egyptens köttgrytor. Folk alltså. Aldrig nöjda.
modren

Sara sa...

Jag ska be att få knorra jag också. Inget smakar som semlor. Jag vill ha manna, inte köttgrytor.

Anja Olergård sa...

Jag vill gärna ha köttgrytor! Men jag vill ha ris och potatis till mina, och inget bacon,inga ägg, knappt några champinjoner heller och ingen broccoli förutom när vi har gäster.