Besked

Idag fick jag äntligen besked angående biopsierna från gastroskopin. Inga tecken på inflammation och inga Helicobacter pylori. Jättegoda nyheter. Men jag har ju fortfarande ont i magen. Och nu har det ingen förklaring.

Ska i alla fall göra koloskopi och till gyn. Vill inte för allt smör i Småland att nån hittar nåt som inte ska vara där, men inga svar betyder inte att allt är väl, det betyder bara att man inte har några svar. Och det är ju inte bra.

Läkaren såg att man gjort mri på min mage och det hade jag glömt. Det var för flera år sen i samband med gallsten. Då hittade de bara gallstenarna, men hur mycket tittade de? Är hela buken genomgången eller är det lite som en närbild fokuserad på gallblåsan när det är den man har problem med? Och jag minns dessutom inte hur länge sen det var. Jag hade ju gallsten men om det var före eller efter att mina andra magsmärtor började vet jag inte. För en gångs skull skulle jag vilja att nån ser på nåt i min kropp och säger Vi förstår verkligen att du har så ont. Inte bara att allt är ok när allt verkligen inte är ok!

Ibland blir jag sur också på att behöva hålla på så mycket med kroppen. Det finns ju roligare saker att ägna sig åt.

Och ibland tänker jag också att jag ändå inte orkar med någon behandling om de hittar nåt, så då kan man ju lika gärna sväva i ovisshet. Men så blir smärtorna större och mer ohanterliga och så måste man göra nåt ändå.

Och hur man än vrider sig så har man rumpan bak. Vilket nu ska bevisas för sjukvården, rent bokstavligt.

4 kommentarer:

Nilla sa...

Det är så jobbigt det där, man vill ju ha svar på vad som ställer till det och som helst kan behandlas men vill ju självklart inte att de hittar något som inte går att bota. Kram

Anja Olergård sa...

Eller hur! Kram!

En långvarig förkylning sa...

Skönt att gastroskopin var ok! Men tråkigt med magsmärtorna såklart. Jag har skjutit på koloskopin tills vidare, jag behöver ju läggas in för det, men läkaren på Sahlgrenska tog en ordentlig anamnes och berättade risk kontra nytta och sa att vi börjar med att ta blodprover, bl a kalprotektin som visar om man har inflammation i tarmarna och därmed indikation på kolit. Det var lite förhöjt men i gråzon, och eftersom mina plågor lugnat sig avsevärt så behövs inte koloskopi. Min egen gissning är att jag inte tål linfrö, för jag började med knäcke som innehåller det, men när jag slutade med det och bytte gröt till en utan linfrö så slutade diarréerna och mag- tarmsmärtor. Jag hoppas det är så enkelt i alla fall.
Hoppas dom kollar allt o kommer med en förklaring så du förhoppningsvis kan få lindring!

Anja Olergård sa...

Jag tror magsäcks- och refluxsmärtorna var för mycket Treo. Men det långt ner i magen verkar jag inte kunna styra med mat, inte mat, inte mens osv så jag känner att jag inte har nåt val längre. Min faster hade kolorektal cancer för ett år sen och det är visst ärftligt. Så jag vill hellre stänga alla dörrar och hellre nu än att röja med det när jag inte kan ta mig hemifrån ens för sånt.

Vad bra att du börjar få svar även utan koloskopi. Hoppas det blir ännu bättre med tiden!