Inspiration?

Vad inspirerar dig mest?

Jag har ju inget yrkesliv, men när det gäller mitt önskeyrkesliv, skrivande, så finns det verkligen en sak som inspirerar mig och det är att läsa nåt bra. Man börjar inte stjäla, inte så, men man blir inspirerad att tänka och att formulera. Det sägs att en bra författare måste vara en avid reader.

För övrigt inspireras jag väldigt mycket av Pinterest, dvs av bilder. Jag vill laga maträtter, baka, gå på nobelmiddag i långklänning, bjuda in till teparty, resa, gifta mig, vara snygg på stan, sy, skoja, läsa, skratta, närma mig Gud, ja, allting. Jag lever liksom ett parallellt liv på Pinterest där jag får utlopp för alla aktiviteter som jag drömmer om men inte orkar i verkliga livet. Fast härom veckan trodde de att jag gärna ville ha en handfull bilder på ett zombie apocalypse birthday party. Där var det nog fel på algoritmerna.

Sen inspirerar naturen. Som jag aldrig är i. Och sånt som är vackert, det kan ju vara vad som helst, en kofångare, ett verktyg, en ros, en kristallvas, en ton, en färg, en älskads ansikte. B och N på skidor inspirerar mig till massor av drömmar om trött fika efter väl utförd färd.

Jag antar att ni som har barn finner den största inspirationen i deras liv. Att man tänker större, bättre för vad man önskar åt dem.

Inga kommentarer: