Underbar läsning!

Jag har ju bestämt mig för att min avvänjning av kvällstidningar inte är nog strikt. Men så tar de in Malin Persson Giolito som kolumnist och genast struntar jag i mina föresatser. För hon är bara underbar läsning!

Hon frågar sig om vi inte ska ha en sexismlag i Sverige, det här de nämligen i Belgien. Men så säger hon att utredningspengarna inte står som spön i backen och att folk måste orka tro på lagarna för att de ska ha nån verkan. Om man inte ens har resurser att utreda våldtäkter mot barn så lär man ju inte hitta pengar att åtala nån snubbe som kastar ur sig att p-lisan är en hora som ger honom böter. Och så ska det ju vara. Pengar är finita och viktigare saker måste få mer pengar.

Men det är inte så lätt. Det säger Malin inte (ja, jag har bestämt mig för att vara "Malin" med henne!) men jag tänker vidare. Det billigaste sättet att bli av med gängmördare är att titta bort, så de gör åt varandra en efter en. Men billigast är inte bäst. Och om man bara åtalar ett par rikemän för skattesmitning så får man lätt in medel att utreda några barnvåldtäkter.

Och apropå åtalas för skattebrott så blir jag så irriterad så jag smäller av på Mona Sahlin. "Jag gör alltid rätt för mig", har hon mage att påstå om skatteskulderna på en halv miljon och växelpengar. Men skatteskulderna är inte från förra veckan, så uppenbarligen gör hon inte alls rätt för sig. Förrän Kronofogden tvingar henne att ge dem sin stadsrådspension medelst månatlig direktöverföring. Och kan det verkligen vara sant att hon inte äger nåt som Kronofogden kan driva in? Om hennes skatteskuld är på över 600 000:- så måste hon ju ha tjänat minst det dubbla (ja, det var en ironisk kommentar om svensk mariginalskatt som dock kunde varit mycket vassare. Kommentaren alltså) och var är de pengarna? Hon betalar väl knappt varken boende eller taxi själv, har hon köpt gnuggisar för pengarna eller? Hon håller sig ju inte ens med egen Schweiztillverkad choklad i trekantsform med honung och mandelTM.

Jag tycker hon är en dålig människa och en som förbrukat det förtroende hon någonsin haft. Dålig finns i grader och hon är ju ingen folkmördande diktator. Men hon borde aldrig mer få en förtroendepost för vi har inget förtroende för henne! Skriv på min namninsamling i kommentarerna, jag skickar in när vi når 10 000 namn, så skynda på. Tack för visat intresse.

1 kommentar:

Sara sa...

Sara Graaf