Hade du nån åsikt eller

Jag vet en kvinna som blir riktigt förbytt när hon är gravid. Några buskillar körde omkring på deras lockande stora infart och hon slet på sig en jacka, som inte gick att stänga för den stora magen, och utan att vara riktigt klädd under, medan hennes man frågade Du gör väl inte bort oss nu igen? Hon hade nog inte en blick som tydde på att hon tänkte svara, utan gick ut och tog en av killarna i hampan. När den andra, något skrämd, opponerade sig skrek hon Hade du nån åsikt eller?! Och så höll hon fast dem tills polisen kom.

Jag har nästan aldrig hört en skönare historia. Eventuellt, nej, säkerligen, minns jag det fel och kanske slår jag ihop tre historier till en. Men jag har ansträngt mig för att minnas rätt, eller m a o jag ljuger inte frivilligt.

Så när vi i familjen Klarin  tycker nån säger nåt dumt ropar vi lite våldsamt Hade du nån åsikt eller?! Det är så roligt. Gravid, blond, soft spoken tror man, och så är det en helt orädd busfasthållarmaskin hon är. En gång var alla barnen i deras familj (hon är ingift) och alla barnen i vår familj på bio på juldagen, och det hade varit små ouppfostrade tonåringar som svarade i sina mobiler alldeles för länge. Tills den väna kvinnan ropar ut över hela bion Kan ni hålla käften eller?

Här ser vi hur det är fler individer som undrar om man har en åsikt eller!

Inga kommentarer: