Dagens förslag

Det är alltid en kamp att tvätta lakan. Tvätta är fel ord, det går hur bra som helst, men det är världens affär att få av och på påslakanen. Ibland tänker jag att man skulle slänga de gamla och bara köpa nya. Täcken med påslakan på alltså. Och idag tog Mikael det hela till en ny nivå, han föreslog att vi skulle flytta till ett ställe med nya lakan. Varför inte. Kanske skulle vi flytta till ett hotell! Vi kan ha en liten svit bara, med room service. Städning bara varje vecka, inte varje dag. Så grisiga är vi inte. Och jag kan nog orka åka hissen ett par våningar ner för att få middag. Annars kan vi äta på rummet.

Förresten har jag hört talas om nån tjänst där man får nymanglade lakan hemleverererat. Suveränt! Om man får täcket instoppat också.

Å, nu kom jag på vad det heter. House maid. Fast jag såg aldrig att de tvättade lakan på Downton Abbey. Tala om jobb! Vi skulle behöva en maid, hon får gärna laga middag också. Och om vi kan ha samma som duschar mig så blir det ju mindre rännande.

Jag har förresten hört att Oprah Winfrey får rentvättade lakan varje dag för att hon gillar den krispiga känslan. Jag tycker ju om att ha åsikter om saker här på bloggen och det tycker jag är onödigt slöseri med vatten och kemikalier.

4 kommentarer:

Sara sa...

Eller så låter ni lakanen sitta kvar på täcket och tvättar hela bidevitten.

modren sa...

Jag känner nån som liksom vi har städare, och städaren byter lakanen vid varje städning!! Rena himmelriket.
modren

Anja Olergård sa...

Jag har varit inne på det, Sara. Men jag kan liksom inte med att slösa så mycket vatten och el, det tar väl timmar att torktumla täcken?

Ja, vi skulle ha oss en trevlig person som städar, byter lakan och duschar mig. Och lagar mat :-)

modren sa...

Vi bytte lakan igår. Det är en underbar känsla att lägga sig i rena lakan. Men nog är det ett företag att tvätta och byta lakan.
Man kanske skulle dela upp det: bara byta lakan en dag och tvätta de gamla en annan dag?
I går tvättade jag fem maskiner, bakade bröd (glömde saltet :-(), lagade fiskmiddag, översatte 3,5 sidor, var på lgh-visning (för en annans räkning)och, alltså, bytte till nya lakan.
Nästan som förr i tiden.
modren