Våldsamma nyheter

Det finns nåt som kallas Södertörnsvargen och som avser en vild varg som inte längre är skygg och därför ska skjutas. Södertörn är jag aldrig säker på vad det syftar på, men det är nåt med södra Stockholm. Vi bor på Södertörn.

Men dra på trissor, de två senaste nätterna har vargen setts av nattvakten i templet (som ligger på andra sidan rondellen) på väg mot vårt område! Jag är inte nöjd! Är glad att Mikael inte har Vanna nu, tänk om vargen kom för att äta upp henne när de var ute på promenad.

Inte är det väl så att en varg dödar människor? Det räcker i och för sig med att den tar ett seriöst bett i armen eller benet, nej, fy, nu trissar jag upp mig. Måste läsa på om vargar.

Plötsligt tycker jag det låter väldigt bra med vapen och jakt. Tänk om den lägger sig under bilen och hoppar på Mikael! Det låter inte troligt, men vad vet jag om djurs beteende?!

Det här är lite som alla de där vildsvinen som höll till i folks trädgårdar i Vendelsö förra vintern, John Bau hade fotat dem hos sina föräldrar och det såg inte kul ut. Eller älgar som bökar hos folk. Djur som sätter sig på Mikael så han går sönder, eller biter av folk armen.

Rådjur är man inte rädd för, de ser snälla ut och ränner helst åt andra hållet. Men djur som äter kött och har vassa tänder, dem är jag faktiskt rädd för.

Tänker i alla fall inte ha nåt ärende på balkongen imorgon. Måste skriva en lapp till Mikael att han aktar sig. Ska man behöva gå beväpnad till Rusta eller??

Å, vilken bra fantasi jag har. Värdelöst just nu.

4 kommentarer:

Sara sa...

Leif GW Persson sa i nåt kriminalprogram att nån tant troligen blivit överfallen och ihjälstampad av en älg. Några år sen. Polisen hade visst åtalat en människa för mordet eller hur det var.
Vildsvin är superläskiga de med. Djur med betar och mordiskt sinnelag, det är min åsikt i frågan. Så förr när jag kunde gå i skogen (och gick 3 km genom skog o bland åkrar för att komma t jobbet) så sjöng jag gärna om det var mörkt. Och förde väsen.
Funkar ju sådär på en varg som slutat vara skygg. Men de får väl skrämma den ordentligt. Har du läst om när Pettsson och Findus skulle skrämma räven?

modren sa...

De har redan försökt skrämma bort vargen, men den bryr sig inte. Vår granne tog kort på den från sex meters håll.
Det är lite för nära för min smak.
modren, vargskygg

Sara sa...

De kanske inte gjorde på Pettsons vis med spöken och fyrverkerier?

Anja Olergård sa...

Det är kanske på sin plats att du kollar det med Länsstyrelsen?