Hektisk?!?! Lägg av!

"Sofia och prins Carl Philip har haft en hektisk december med bland annat dop och Nobelfest, och dessutom hann paret klämma in ett styrelsemöte på egna stiftelsen den 15 december".

Är det en hektisk arbetsmånad?!?!?!

Jag är inte dummare än att jag fattar att det tar en hel del planerande att samordna ett kungligt barndop, men de har ju folk till sånt. Prinsparet behöver väl egentligen bara ha åsikter?

Och till Nobel ska man hitta klänningar och läsa in sig på dem man hamnar vid bordet tillsammans med, det låter inte heller särskilt tidskrävande. Tre arbetsdagar jobb låter det som för mig, eller kanske en till för styrelsemötet. Vi säger väl fem arbetsdagar så, dvs en vecka. Och hur många köper kläder till fest på arbetstid, eller planerar barndop på arbetstid? Visst är dopet en offentlig tillställning, inte en privat, men det är ju inte som att Sofia själv ska baka småkakor till fikat.

Kungen har själv sagt med viss fö det, men jag tvivlar på att han jobbar åtta timmar om dagen. Och med tanke på lönen han får skulle han nog avkrävas åtminstone 12 timmars arbete per dag.

Själv arbetar jag hårt varje dag med att förstå vad nån säger om jag är dum nog att svara i telefon, och ännu hårdare arbete kräva för att klä på mig och vara på gott humör. Ja får aldrig ta helg eller ledigt och får bara precis så mycket i lön att jag överlever. Är beroende av Mikaels pengar också. Idag har jag extra ont i magen faktiskt, för stackars Mikael har fått magsjuka. Jag minns näradödenupplevelsen jag hade för några år sen när han smittade mig. Fy sjutton vad sjuk jag var. Länge dessutom. Så jag är livrädd idag, vi bor på bara 53 kvm och har bara en toa. Hela lägenheten luktar klorin nu och jag spritar händerna, tvättar med flödande tvål i så varmt vatten att jag bränner mig och har plasthandskar när jag gick på toa. Men är jättenervös. Jag skulle vila mig den här veckan så jag kan gå nånstans på jul. Förra gången spydde jag så mycket att jag fick inflammation i nåt, kanske nåt muskelfäste i bröstbenet.

Men nej, det är ju Mikael det är synd om. Förut idag var han grå i ansiktet och orkade knappt svara på tilltal. Huttrade trots kläder, filt och täcke och han brukar ha en tunn jacka på sig bara när det är minusgrader. Jag är så rädd för att bli sjuk! Blää!!!!!

Kan man dricka klorin?

P.S. Jag måste väl tillägga att jag mycket väl vet att man inte kan dricka klorin. Men allting som står på den här bloggen är überseriöst ju!

På torsdag kväll borde jag veta om jag har klarat mig. Eller, kan jag inte bli smittad imorgon också, man ska ju hålla sig undan minst 24 men gärna 48 timmar efter sista symptom, dvs om jag kan bli smittad i två dagar till och sen ta två dagar på mig från inkubationsögonblicket? Ja, då är jag inte säker förrän på lördag kväll? Nej, så kan jag inte tänka. Fy vad jag är konstig i magen, bara nån säger ordet magsjuka reagerar jag som Pavlovs hund.

Inga kommentarer: