Högt eller lågt?

Jag kollade Mikaels socker med dutten flera gånger idag, han har ju magsjuka. Han har kollat ett antal gånger själv också, och den senaste gången han kollade sa han att det var högt, och att det blir högt när man är sjuk så man behöver ta mer insulin.

Jag har varit rädd att det skulle bli tvärtom, att man spyr upp och bajsar ut allt socker men att insulinet är kvar i kroppen och man får lågt. Och så ser jag för mig hur jag försöker få i honom socker men han bara kräks och jag får ringa ambulansen. Kommer de ens till folk med magsjuka? Hur hindrar man att den smittan sprider sig till nästa patient?

Men han har i alla fall haft högt socker hela dagen idag. Så jag har släppt det med att han skulle få lågt. Ingen idé att oroa sig för nåt som inte är troligt. Kunskap är viktigt. Kunskap ger makt och lugn. Även om kunskap också kan vara otrevligt är det för mig bättre än alternativet. Då har jag så snabb fantasi att jag kan trissa upp mig själv jättebra. Det är därför jag öppnar toadörren med skohorn idag.

Inga kommentarer: