På allvar, Ica?

Den här granen kostar 299:- på Ica och är "tillverkad av drivved".


Det tror jag inte ett ögonblick på. Det är ingen människa som har gått omkring på stränderna och samlat ihop drivved, de har tagit billiga träbitar, säkert småbitar som blivit över från någon träindustri, och kört dem i en "drivvedsmaskin". Jag tror de har en industristor torktumlare med stenar i för detta ändamål. ;-)

Det är inte lätt när man har blivit källkritisk och inte går på allt som står skrivet längre.

Mamma, som ju är från en generation där man kunde lita på det mesta som stod skrivet, upptäckte en lögn idag i en snyftartikel som låtsades vara från Ikea i Sverige, men det var översatt från engelska och sen var det reklam för ett casino. Jag blev stolt över henne för att hon har börjat tänka som de unga. Och inte är hon så rädd för (små) hundar längre, vilken utveckling man kan göra på äldre dar. Nu skojar jag, så gammal är hon ju inte :-)

Fattar ni den här då? Apropå källkritik. Barnbarnet N:s pappa skrev för länge sen att Neo hade lärt sig i skolan att det fanns nio planeter i Vintergatan. Dags att lära min son om källkritik, sa Paul. Först tog det mig en sekund, sen kom jag på att felet är att det bara finns åtta planeter, Pluto räknas inte längre.

Men det var ändå nåt som skavde. Ni kommer säkert på det. Jo, det finns åtta planeter i solsystemet, inte i galaxen!


P.S. Om nån kommer ihåg nåt som hänt i verkligheten och som jag inte beskriver rätt, så beror det inte på att jag medvetet försöker göra historien coolare genom att överdriva, utan att jag helt enkelt inte minns bättre än så. Sorry.

Inga kommentarer: