Jobbigt??

På två dar har jag läst, eller rättare sagt sett rubriker, om först Carl Philip som tycker det är jobbigt att vara annorlunda, och sen Märtha-Louise som också tycker det är jobbigt att inte vara som alla andra.

Jag är på lite dåligt humör för att jag har ont i nacken och magen, men hur jobbigt kan de ha det? ALLA tycker det är jobbigt att vara annorlunda, och ALLA är annorlunda dessutom. Men att vara kunglig och beklaga sig över att man har det jobbigt tycker jag inte är särskilt snyggt.

De kungligheter som får klaga på sin situation är såna som Will och Harry som förlorade sin mamma. Eller hon den spanska frun vars man hamnade i fängelse för förskingring (tror det var hon som är kunglig, inte han).

Men att ha likadana problem som alla andra, men att ha pappa kungen och hans pengar och räkmackelivsstil på plussidan, tycker inte jag ger skäl att beklaga sig.

Kanske är det inte kungligheterna som har klagat utan blaskan som snedvred deras ord. Man vet aldrig.

Fast å andra sidan, här sitter jag i ett varmt hus och har tänder som går att tugga min goda spaghetti bolognese med, och jag är ju bäst i världen på att klaga.

Och det finns ju alltid nån som har det värre. Ska ingen utom den enda människan på jorden som det är mest synd om ha rätt att tycka att deras liv är jobbigt? Dum fråga, den är ju inte ens retorisk.

2 kommentarer:

Sara sa...

Ursäkta, men du är sämst i världen på att klaga. Du kan ju inte ens gnälla ordentligt på att friska, vackra, populära kungligheter klagar.
I själva verket så är du en av de tappraste, smartaste och roligaste jag vet.

Anja Olergård sa...

Lip lip lip. Fy Fabian vad du är underbart snäll mot mig! <3 <3 <3