Januariresan: Sälen

Så trevligt att resa nånstans tillsammans varje månad! Vi kommer att ha så roligt!

Januari har jag tänkt ska gå till Sälen. Jag vet inte hur mycket snö de har, men så dålig som den här vintern har varit (Mikael har skrapat rutorna tre gånger) så vågar vi inte vänta. Och februarilovet lär vara smockat i varenda stuga. Det vore trevligt att fira jul i sälen, men det verkar å andra sidan jobbigt att släpa med sig presenter och brynkål. Så vi kör i januari. Kul å göra nåt kanske när de första pengarna på länge bränner dig i fickan.

Det går tåg till sälen, har jag kollat på SJ:s hemsida. Rättare sagt går det tåg till Mora och anslutningsbuss därifrån direkt till backarna i sälen och trysil. Jag tror dock att det är smart att ha bil med sig så man kan åka och handla mat om man inte vill leva på frukost, lunch, middag och nattmacka på hotellet.

Backen upp till själva sälen är spännande! Har åkt den med husvagn bakom, det var lite pirrigt. Men upp kom vi, men det var inte idealt att bo i husvagn. Jag kör nog hellre på bekväm stuga med mååångs sovrum, så alla får plats och kan äta tillsammans och spela spel tillsammans. After ski betyder nämligen inte dricka i baren utan hem till middag och Phase ten. Och vad gäller husvagn så är det väl en ovärderlig lyx att kunna duscha ordentligt inomhus? På sommaren är det kanske lite romantiskt att gå omkring med handduk kring blött hår, men inte i minusgrader. Så stor stuga it is.

Jag tar ju gärna en stuga med ganska stort kök, åtminstone bra med sittplatser, typ 10-12. Och lika mycket sittplatser i storstugan. Sen fräscha duschar och mjuka sängar och nära till backen. Men även en trevlig biltur över fjället för mig som inte kan åka skidor numera.

Jag vet inte vilka som följer/följde med på resan. Några av er kan nog ta sig ner för en backe, medan andra får följa med mig i full termomundering till början av gatan och tillbaka, 50 steg! Men även det en underbar, uppfriskande promenad. Och så får vi kanske få mat från hemtjänsten. De har väl ingen sån service på turistorterna. Men några restauranger med takeaway, det måste vi hitta. Annars kan jag faktiskt göra spaghetti och köttfärssås, för det är liksom helgerån om man inte äter det i precis alla sammanhang som finns.

Men kolla här hur trevligt vi har haft!!!

Inga kommentarer: