4. Keep a promise.

Den här var lätt. Eller ja, den tog en hel del kraft, men jag gjorde det idag för att jag hade lovat. Jag måste inte berätta här vad det var, men jag höll ett löfte idag. Och det känns bra.

Bara problematiskt att man i såna situationer när ett visat agerande kan vara gott, fruktbart, lokalt mm, så kan ett svek eller uppskjutning vara bättre för en. Det är inte lätt att vara förnuftig alla gånger.

Men idag har jag varit pålitlig och hållit ett löfte.

Imorgon handlar det om att 5. Forgo a grudge.

Vi ses då.

6 kommentarer:

AL sa...

Det hær ær en bra julkalender, synd att jag inte orkar vara med. Kanske den blir min nyårsføresats istället. En om veckan två gånger, det blir væl næstan 52 eller?

modren sa...

Tack AL, det där var ju ännu bättre! På en vecka hinner man bättre komma in i en vana - för det är ju inte menat som engångshändelser. Bravo!
Men hur ska vi komma ihåg detta? Skriva ut listan och sätta på kylskåpet?
Min salig pappa sa alltid att han inte gav några nyårslöften "för jag håller dem ändå inte". Realistiskt men desillusionerat. Vi kanske kan lova att göra bättre än så idag.
modren

modren sa...

Har just ätit upp resterna av den där jättemaffiga chokladtårtan jag gjorde igår. Hjälp, byxorna spricker!
Jag vet precis vad mitt löfte idag är: Den tårtan ska jag aldrig baka mer.
(En mäktig kladdkaka underst och ett lager Ötkers chokladpudding/fyllning ovanpå, och så vispgrädde till det. Ni förstår!)
modren, lätt illamående

modren sa...

Javisstja, man skulle visst hålla ett löfte.
Jag har inte bakat en ny chokladtårta idag.
Inte idag, inte i morgon, inte nånsin.

Sara sa...

Har misslyckats kapitalt med min uppgift! Har inte lyckats släppa ett endaste agg (det är väl typ så det betyder?). Råkar ju ha rätt lätt att reta upp mig, men går oftast inte och bär på mycket agg. Bara mot försäkringskassan som jag tycker är myndigheten from hell, och det agget är jag inte riktigt beredd att släppa. Går grudgen ut över mig själv eller nån annan? Skulle jag bli en bättre eller mer fridsam människa om jag släppte mitt agg eller är det rent av rätt att morska upp mig genom att fortsätta tycka att de är illvilliga och ondskefulla? Vad skulle Dalai Lama göra? Eller Jesus? De båda har ju också haft en del problem med myndigheter ...

Anja Olergård sa...

Kanske behöver du "agget" för att orka kämpa vidare. Sen när allt är över kanske du kan se på fk med likgiltighet.