19. Examine your demands on others.

Den här rubriken är nog tänkt för en som klagar och tjafsar och kontrollerar. Jag är snarare lite åt det motsatta hållet, sväljer lätt saker, låter Mikael få som han vill även om jag har en åsikt för att det är så jobbigt att tjata, tycker det är jättesvårt att säga Kan du, jag vill, jag vill inte, jag behöver, jag gillar inte.

Så idag tränade jag mig på att säga mer vad jag tycker. Jag använde humor när jag sa det, så det skulle kännas mindre farligt (humor är min främsta sköld och vaddering). Men jag sa nåt. Och sen, bara som icing on the cake, bad jag honom att köpa en gurka också! Bara sådär. --Nu skämtar jag igen.

Fast jag har inte vågat säga att om vi har teal och guld i vardagsrummet kan vi inte klä granen i rött och silver. Men vi får se om jag bryr mig om att säga det. Han ska vara borta hela dagen imorgon, med familj och släkt hos svärmor. Nej, jag är för dålig för att följa med. Men mitt migrän blev bättre idag, så nu är jag tillbaka på de vanliga plågorna, inga extra, och det är ju fint så!

Imorgon blir det 20. Speak your love and speak it again.

Det är jag bra på, i alla fall till Mikael. Jag är duktig på att tacka, uppmärksamma, uppskatta, säga jag älskar dig. Är inte lika bra på att säga det till mamma, och lika dålig med pappa. Säger nästan aldrig jag älskar dig till mina syskon eller vänner. Visserligen kan ju handlingar tala högre än ord, och bättre än ord, om handlingarna saknas. Men nu handlar det ju inte om vad som är bäst, utan bara att uttrycka sin kärlek på många nivåer. Det är aldrig fel.

Så imorgon kommer ni att få en kärleksförklaring, ni mina kära gäster runt middagsbordet. Jag har det så trevligt med er!! Men imorgon.

1 kommentar:

modren sa...

Älskar dig, vännen!
Och jag vet nog ingen annan som visar så mycket kärlek som du gör.
Åt höger och vänster.
modren