En vanlig dag...

Tryck över bröstet, vilopuls på 100+, flera immunologiska symptom som blåsor i munnen, stora ilskna eksem som jag nästan blir lite rädd för, ovanpå det känselbortfall i mina lady parts. Har bara haft domningar i armar och ben förr.

Alltid lika roligt med magsjuka när man har en SVÅR, HIMLA, HANDIKAPPANDE sjukdom i botten.

Idag satt jag upp en kvart och skrev ner de senaste dagarna från post-its till mina hälsoblad där jag håller koll. Känner mig som om jag har sprungit maraton med tunga ben. Fick ont i magen av två rostmackor förut idag. Detta är tredje dagens maginfluensa. Och har fortfarande träningsvärk och kramper i spymusklerna i ryggen. Kroppen tar ju ingen hänsyn till att jag inte orkar kräkas. Första dan grät jag av bensmärta. Fått gå för många gånger, och fort, inte 90-åringssläpigt. Ja, oj.

Fy bubblan. Igår höll jag humöret ganska bra, för att första och som jag tänkte värsta dagen var över. Nu går det bara framåt tänkte jag och målade nagellack som placebo. Men så tillbringade jag fyra timmar med att springa på toa tills kroppen var nöjd med att allt som inte var rent vatten var ute. Jag grät på väg in i sängen, och så upp igen. Halva natten!!!!

Jag är så fruktansvärt, väldigt missnöjd med det här. Och jul på det, och julklappar, och nyår, och födelsedagar, och..

Jag går i ide. Tänk att få sova i fem år. Djup, inducerad och kontrollerad sömn. Undrar om man skulle vakna frisk. Jag vet inte om Mikael vill ha ett break, men för mig låter det underbart. Sömnen, inte bortvaro från Mikael alltså. All I want for christmas..

Att sova, sova, kanske också drömma.

Vem sa det? Fuska inte med google.

Godnatt. Ser ni nån med magsjuka så be dem dra dit pepparn växer, med munskydd på under tiden. Och glöm inte att hålla upp ett viklökskors, det funkar väl så på zombies? Bäst att täcka alla möjligheter.

Jag tror jag är så ledsen och sjuk och trött att jag måste ha en sked eller två glass. För psyket. Men hur orkar jag mig ur sängen?? L'imperatrice vuole gelato.

Det skulle man kunna brodera!

6 kommentarer:

Sara sa...

Shakespeare. Men det var väl dödens sömn och dödens drömmar? Dem får du allt hålla dig ifrån! Bättre med glass så, även om mjölkprodukter brukar vara sådär när man är magsjuk. Vi fick alltid äggstanning och kallt te med salt o socker i, det smakar fortfarande magsjuka. Som en inte så trevlig madeleinekaka.

Nilla sa...

Usch och fy för magsjuka, allra helst för en redan skruttig kropp. Hoppas du snart mår bättre. Styrkekram <3

AL sa...

Den enda trösten med magsjuka är att den går över på några dagar bara. Ruttna dagar, men dagar, inte månader, inte år. Du hinner bara inreda en eller två större sekelskiftesvåningar i tankarna, inte ett helt villakvarter. Uthärda med hjälp av stuckatur, stoppade möbler och äkta mattor!

modren sa...

Shakespeare. Men du menade kanske vilken av hans rollfigurer? Det har jag ingen aning om.
Och jag önskar att jag kunde bära din börda ett tag åtminstone.
modren

En långvarig förkylning sa...

Stackars stackars dig, så urjobbigt med kräksjuka ovanpå allt. Vidrigt.
Hoppas det går över fort fort och att ME glömmer bort att PEMa.
Jag får aldrig vinterkräksjuka, tack o lov, eftersom hemtjänsten springer här o har säkert smitta.
Men mitt magsår räcker långt, pulsen går upp i 100 som du säger bara av magont och illamående. Kram <3

Anja Olergård sa...

Tack alla, ni är både smarta (Shakespeare) och omtänksamma (det andra). <3