24. Allas bebis, även din

Jesus föddes i ett stall, och såg nog ut som barn gör mest. Rynkig, röd, skrikande.

Men, Mary, did you know
That the child that you delivered
Will soon deliver you?

Vi har inbyggt i oss människor att vi ska älska små barn, för utan oss dör de. Med Jesus är det precis tvärtom, att utan honom blir vi för evigt döda syndare. Jag tycker det är så sympatiskt av Gud att börja tanken på världens Skapare och Förlossare i ett litet stall. Med samma oskyldighet som får oss att vilja vyssja ett barn. Han kom för att bli nationernas Konung, men inte för att välja vissa kungadömen över andra. Hans rike kan alla tillhöra.

Vi firar honom idag. Ge honom en tanke. Välj nånting ur ditt eget hjärta som du ska ge till Gud idag. Många av mina decembertankar, som inte var mina, men ni fattar, kan man bygga vidare på. Eller varför inte något mindre som med dagarna och månaderna kan växa till nåt stort? Nåt som förändrar ditt och dina käras liv? Att ge sitt barn en komplimang varje dag låter som en sak jag skulle välja om jag hade barn. Gör det för jesusbarnet.

------------

Jag har dessutom ett årsmål, för det är den tid det kommer att ta, att skriva en julberättelse som har bott i mitt hjärta i många år. Jag skriver ju här mest varenda dag, men det är skillnad. Här skriver jag inte för att vara bra utan för att överleva utan att explodera pga det verbala trycket. Men att skriva något bra kräver mer än en idé, mer än en skivstund på en halvtimme. Men jag ska verkligen skriva den i år.

Inga kommentarer: