Vädertrams

Läste just att vintern ska vara fortsatt ovanligt kall och att den kommer att hålla på ända in i maj, med rekordlåga temperaturer.

Bytte sen nättidning, där det stod att våren är på väg och att vi går mot mildare temperaturer.

Meteorologi måste vara världens mest överbetalda, vetenskapliga gissningslek. Är det ingen som kan skaffa fram en sån där bläckfisk som gissar rätt lag i VM? Måste vara billigare -- och fler rätt!

P.S. Själv har jag det varmt och gott här inomhus (närmare 25 förut när ugnen var på, nu bara 22,4), och inte har vi fått högre elräkning än vanligt (1400:- på ett kvartal). Så jag klagar inte på vädret. Men när M gick en akutrunda till jobbet kl 21 ikväll hade han på sig sin vanliga fleecekeps med öron-nervik (i en färg som skulle må bättre om den var marinblå istället för den blåa den är nu, som jag inte ens vet vad den heter) samt för första gången i vinter inte sin sommarjacka (=ett lager nylon...). Hans vinterjacka är en hajkgrön (men urblekt) Fjällrävenjacka som inte går att stänga hela vägen ner. Min man är inte så snobbig, om man säger så. Ovannämnda är enda anledningen till att jag önskar mig vår. Men han har i alla fall riktiga fleecehandskar på sig och inte trädgårdshandskar, som han hade förut, när han hade förlagt sina vantar.

Men vad jag älskar honom ändå. Kärleken är inte blind, men är den nog stark tål den att man blundar emellanåt.

Inga kommentarer: