Handla? Nä tack.

Mikael har rätt i att det inte är en smart idé att åka och handla dagen efter det där jobbiga ME-mötet. Men jag har liksom myror i brallorna. Måste ut. Och dessutom har det kommit ett paket till mig (en marinblå sammetsklänning från tradera) som jag inte kan stå ut längre med att inte hämta ut och titta på.

Så jag hängde med pappa och beställde en grå bäddsoffa till dem, och sen åkte vi till ICA Supermarket. Fem personer före i post-/spelkön. Sen fanns det inga korgar, så jag fick gå in i butiken, gå runt halva affären för att komma till kassan och sen gå runt alltihop igen. Och att handla i en affär man inte "kan" är alltid jobbigt, och det här blev inte bättre. Hade varit så duktig att jag tagit egna kassar med mig, men när de låg i korgen tillsammans med postpaketet fick det bara plats potatis, äpplen och apelsiner och sen var det fullt. Så kommer man då till mjölken, och får lyfta ur allting, packa om, och bära semmelpaketen under armen (vi skulle ha ett par barn på middag). Sen packade jag om lite till och fyllde korgen till absoluta kanten. Den vägde så mycket att det kändes som om den låg på hjulen och skavde. Och så började jag  svettas. 1,6 kg köttfärs fick också vara under armen, semlorna hängde numera över kanten, korgen knarrade. Jag lyckades i alla fall släpa den till kassan, slänga upp min gurka, ost, fil, bröd, kalvkorv och allt vad det nu var. Vilken stress det är att stå och plocka upp varor på bandet. Helst ska man ju vända streckkoden rätt. Jag tittade inte ens efter. Det var ett sånt kort band att man bara precis hann lägga upp grejerna. Och sen skulle jag vara effektiv och börja packa ner, men då var det bara en äppelpåse kvar och sen var allt köpt, så tillbaka till kassatjejen efter hela 15 sekunder. Fram med ICA-kort, pengar, kvitto, växel, lämna inte nåt, var är handskarna? Det är väldigt varmt, packa grejerna, orkar knappt bära kassarna, och så kom jag på allt jag hade glömt att skriva upp på listan, men det var lika bra att jag inte köpte några tulpaner.

Stackars pappa, jag satt och skällde hela vägen på allt som var åt skogen , och efter "varornas placering i butiken, så man får packa om sin korg" log han mest åt mig till jag sa: Jag kanske inte ska handla mer om det var så jobbigt att jag blir på alldeles dåligt humör.

Kom hem, packade in, låg på soffan. Fy vad trött! Det är ju skit att man inte ens kan handla mat!!! Jag brukar inte göra det, men M satt och arbetade med Jontes specialarbete, så jag tänkte vara duktig och bidra. Jo, just det. Det gick ju bra.

Och jag provade nyss klänningen. Tja, är det nån som vill ha på sig den samtidigt med mig så går det bra. En smal person går in i den, plus mig. Inte idealiskt. Skräp. Man kan inte ha tur varje gång.

Men väskan jag köpt på eBay, en Liz Claiborne, som jag fick idag, var görbra! Storlek precis som jag trott (det är svårt att se vissa centimetermått framför sig), bra handtag och långa så man kan hänga den över axeln också, plus massa fack. Och snygg, i alla fall om man är en 40-årig tant som är lagom intresserad av mode.

Inga kommentarer: