Skillnad!!

Dr Annika Dahlqvist är inte särskilt uppdaterad på ME, men i andra fall är hon först på målsnöret. Idag skriver hon på sin blogg:

För en tid sedan publicerade The Lancet att en stor studie hade visat att Klorokin orsakade hjärtbiverkningar som gav mera skada än nytta för Covid-19-patienter.  WHO gav genast kontraorder mot att preparatet skulle användas.

Nu en artikel i The Guardian om att företaget Surgisphere var en bluff helt och hållet, och likaså den studie som de uppgav sig ha gjort. De anställda i företaget var inte alls forskare, och de sjukhus som de uppgav sig ha resultat ifrån hade aldrig hört talas om företaget. WHO har nu gjort kovändning igen.

Fascinerande att det lilla blufföretaget kunde dra hela det vetenskapliga etablissemanget vid näsan.

Jag säger då I WISH! När det gäller felaktiga råd till ME-sjuka dras de inte tillbaka, när det gäller forskning (rådata) som, efter domstolspress lämnats ut och värdena analyserats, visar att resultatet överdrivits med 400% och att folk inte alls blev friska av terapi och motion, när det gäller Cochranerapport så vågar man inte dra tillbaka en som kritiserats för att först måste alla vara överens. När media i Norge är fyllda i en veckas tid om hur en magisk tredagarskurs kan bota ME genom att man säger stopp och väljer att ställa sig i antingen ringen för Lidande eller Det liv du älskar, och säger till alla att du har blivit frisk, vilket du också skriver under på på tredje kursdagen och som används i statistiken, då, när vi ska sluta "göra" ME (vi har nämligen ingen sjukdom, vi väljer bara fel tankar, väljer ME före det liv vi vill ha), så får ingen tala emot en studie på detta alternativmedicinska botemedel, som i ursprungslandet UK dömts till förbud att kalla detta för bot för någon sjukdom. I Norge rekommenderar läkare även barn att betala ca 20 000:- för denna privata kurs där kursledarna inte har medicinsk utbildning men ändå gör folk friska, men den 13-årige pojken som försökte ta livet av sig för att han inte blev frisk och han hade lärt sig på kursen att det var hans fel, såna berättelser får inte nämnas för då är man vetenskapsmotståndare och ME-aktivist. Nej, men om ni tänker slänga forskningsmiljoner i sjön, låt det bli en ordentlig studie med objektiva, mätbara utfallsmått efter kursens avslut (som antal steg per dag, antalet återgång i arbete osv) med en parallell kurs som får någon annan sorts magisk behandling som jämförelse, och låt vården välja ut patienter med reell, neurologisk ME, inte allmänt trötta, sjuka i utmattningssyndrom eller depression, och inte att kurshållarna, (som bara brukar välja kursdeltagare som lovar att inte fråga eller ifrågasätta för den negativiteten förstör det för de andra deltagarna), får välja patienter som kommer att skriva under på att de tror på tramset. Att man har blivit hjärntvättad i tre dagar att man ska sluta göra me gör att den där försäkran om att man nu är frisk är inte värd papperet den skrevs på. Det är inte ett "forskningsresultat"!

Dessutom ska kvinnan som är högsta hönset i LP i Norge och har blivit stenrik på kurserna, doktorera på saken. Men för varje kurs som hålls så går pengar till upphovsmannen i England. Han är osteopat, om jag minns rätt, men också såna charmiga titlar som medical medium och healer. Han brukade spå folk i Tarot-kort. Låter detta som nåt vettigt som det ska läggas forskningspengar på när världens främsta hälsorganisation NIH i USA för flera år sedan en gång för alla sagt i en rapport om 9 000 studier på äkta, neurologisk ME, att det är en svår, fysisk, handikappande sjukdom. Tanten har blitt rik nog. Vad är det för folk som har hål i huvudet och tycker att detta är en bra idé, som dessutom ska få miljoner i statliga forskningsmedel medan vi inte ens har en biomarkör ute (men flera som hittats i den privatfinansierade forskningen men som inte kunnat göras på alla labb i hela världen än, till rimlig kostnad). Visa dem ett foto av Whitney Dafoe (överst frisk, nederst svårt sjuk) Källa.


och fråga om de på fullt allvar dels tror att han skulle klara att stå i en ring i tre dagar, men sen vara frisk. När hans pappa är en av världens bästa forskare och har flera patent i The Human Genome Project och som har ett celebert ME-stall med forskare där det ingår Nobelprisvinnare. Och de hävdar utan minsta tvivel att sjukdomen är fysisk och de har hittat massor av fysiska avvikelser. Men inte ännu vilka av avvikelserna som är hönan och ägget. Om de inte kan bota ME än så kan baske mig journalist Live Landmark inte heller göra det genom hjärntvätt. Men nej, vi ger miljoner till en rik kvinna som betalar pyramidspelslön till uppfinnaren och som får patienterna att gå med på och skriva under att de är friska och om de inte är det så är det deras eget fel för att de inte gör metoden nog ofta eller nog bra. Hela vården borda införliva detta. Bara skriva under ett papper på att man är frisk! För 20 000:-.

Och att när det står helt subjektivt i Dagbladet om hur bra den här forskningen är, och några börjar opponera sig och nämna utfallsmätning, placebogrupp, urvalsprocess mm, då kallas de för näst intill vårdterrorister?

Jag är så upprörd. Jag har försökt att inte hänga med i Dagbladet i veckan men har ju ändå läst en del. Fruktansvärt. Jag kan komma på 10 grejer som skulle använda de pengarna betydligt bättre.

Men dra tillbaka felaktig information om Corona kan man göra hur fort som helst, men dra tillbaka felaktiga studier eller rapporter om ME kan man inte göra. Jag funderar på hur länge det ska dröja tills vår röst hörs. Många har gett upp att försöka höras, när de hört för många Lilla gumman.

Inga kommentarer: