Så ledsamt

SvD sammanfattar att rasprotesterna nådde Göteborg igår, vilket "ledde till oroligheter. Det som började som en fredlig demonstration slutade med krossade rutor och jagade poliser. På söndagskvällen pågick fortfarande oroligheterna och Polisen hade gripit mer än 20 personer. Enligt Polisen var det redan kända personer som startade våldsamheterna."

Vad förfärligt. Så när man försöker demonstrera fredligt för en viktig sak, så kommer det kända huliganer och förstör alltihop? Vad har de för rätt att förstöra demonstrationen? Redan kända personer, betyder det karriärvåldsamma? Förstår att de vill demonstrera mot även helt rättvisa poliser, för de är ju dumma som ska hålla på och gripa dem när de har lite kul och pangar rutor och andra söndagsnöjen.

På ett sätt skulle våldsdömda ha en gps-tagg och om de närmade sig en demonstrerande folksamling skulle man ta bort dem därifrån ungefär som en misshandlade man får besöksförbud och inte får vara närmare sin fru än 20 meter. Innan de gjort nåt. Den med besöksförbud har ju inte heller gjort nåt. Än. Det är ju det man försöker förhindra.

Men det skulle väl kränka deras medborgerliga rättigheter. De har de redan gjort på egen hand, detta är bara en ren konsekvens av deras personliga val och handlingar. Samma med fotbollshuliganer. Den som bråkar när andra vill ha fred får inte vara med. Så enkelt borde det vara.

Nej, säg såhär. Har man som individ tagits av polisen för våldsam upptrappning av någons fredliga demonstration tre gånger så är straffet fotboja som gör att de inte får gå nära en demonstration igen förrän strafftiden är slut. Överträdelse beivras.

Varför ska det vara så mycket snack om deras rättigheter? De inrättar sig inte i samhällets regler och då börjar andra regler gälla. Slut med Kom och prata med Soc och ät kaka och te.

I Danmark har de ändrat grundlagen med nån sorts tillägg som heter solnedgångsnånting. Det kan användas för att tvinga folk till olika saker som har med Corona att göra, tvångsmedicinering, tvångskarantän, tvångsvaccination. Jag är ju inte den som skulle vägra karantän men det tycker jag är rätt att tvinga folk till. I viss grad också tvångsmedicinering, men det beror ju på om personen har argument för att vissa mediciner kan försämra underliggande sjukdomar. Blir det tvångsvaccinering får jag problem. Amerikanska läkare, de är kunnigast på ME, säger att många inte har ett immunförsvar som duger till att omvandla vaccinet till immunitet. Och då vill jag inte ha nån spruta. Vaccinationer har framkallat ME i flera fall, dels svinfluensan men också HPV-sorutan. Och en med ett knäppt immunförsvar ska inte behöva ta en spruta som kan försämra den utan att ge skydd mot sjukdomen.

Men där är vi inte än. Ironiskt att klara sig från covid men bli sjuk av sprutan.

Egentligen borde man tvångsvaccinera alla friska så går de sjuka ändå fria.

Huvva, vad irriterande för dem som försöker protestera fredligt.

Nu vet jag inte hur man löser en sån här sak. Det är ju lite synd med tanke på Corona, men jag antar att demonstrationer krävs för att något ska ändras. Minnesotapolisen har lagt ner hela poliskåren och ska starta om den. Det resultatet kanske man inte nått utan demonstrationer.

Mamma brukade skriva brev, det var hennes sätt att demonstrera mot orättvisor. Och det funkade riktigt bra!

Jag är inte i form för att demonstrera men jag ska försöka ta ställning på det vis jag kan.

1 kommentar:

modren sa...

Jag skriver fortfarande brev, ibland för att klaga och ibland för att berömma. Min tandläkare blev förvånad när jag skrev en dikt och skickade till henne som tack för utmärkt behandling. :-)
Men det kan också bero på att jag är en fegis, skulle aldrig våga ingripa sådär som nye hjälten Murphy gjorde mot vandalerna.
modren