Reklam för nån

Jag upptäckte härom natten när jag satt och beställde mediciner att en av mina har tagit slut innan medicinåret tagit slut. De gör ju aldrig helt rätt på VC så skriver nån 3 uttag istället för 4 så står man ju utan. Jag vet hur lång tid det tar på vc, man får räkna med en knapp vecka och jag vill ha ut en av de andra medicinerna NU. Så jag var djärv och gick till nån nätläkare. Minns inte ens vilken, bara såg nån reklam och gick dit. Klockan fyra på natten. Inte nog med att det var nån där, jag fick chatta med läkaren där och då! Han läste igenom min medicinlista och frågade om jag tog både melatonin och nitrazepam. Då förklarade jag att jag tar alla fem si och så sedan si och så många år pga si och så. "Då har jag skrivit ut ett recept till dig". På totalt fem minuter, mitt i natten.

Kom inte och säg att det är så synd om vårdcentralerna för att nätläkarna tar deras patienter/intäkter. Om de var lite mindre dåliga skulle ingen ha behov av nätläkarna. Och nu är melatoninet på väg tillsammans med medicinen jag har velat ha i fem dagar. Jag har EJ BYTE på mina Stilnoct för att generikan inte funkar lika bra, men en gång var Stilnoct slut och jag var tvungen att ta ut Zolpidem. Den har jag haft i lådan och försökt undvika att ta genom att ta ut nya Stilnoct så tidigt jag kan, men nu har jag inte kunnat utan varit tvungen att ta de där värdelösa generikorna. Har sovit dåligt och haft huvudvärk från hell i fem dagar. Så när datumet för när jag får ta ut Stilnoct kom ville jag inte vänta en vecka på att VC skulle få tummen ur och skriva ut en medicin som jag borde ha haft ett uttag kvar av.

Wow, säger jag bara. Vc skulle prya hos nätläkarna. Så här gör man saker korrekt, snabbt och så att kunden blir nöjd. Jag tror till och med att det var gratis. Det hade det visserligen varit hos VC också eftersom jag har högkostnadskort, men de frågade inte ens efter det.

Wow alltså.

Så kan man också bedriva vård.

2 kommentarer:

modren sa...

Detta är egentligen inte klokt. Ner med vårdcentralerna! Jag har ändå bara besvär av dem, får aldrig komma dit för de har inga tider ("försök igen i morgon klockan 8") och vartenda sketet recept blir det fel på. Spyfärdig på Akka!
Vet nån möjligen nån bra VCT i närheten? Eller ännu hellre nån privatläkare som är ansluten till FK och som kan sina saker?
modren, ursäkta upprördheten och ordvalen

Anja Olergård sa...

Har aldrig hört om nån i Haninge som är nöjd med sin vc. Och privatläkare har jag letat efter i 11 år men de finns inte här ute i obygden. Tror man får åka till stan då och det pallar inte jag. Har tyvärr inget råd.

Du vet att man kan ringa och beställa tid om en månad, typ, om det inte är akut? Så gör alltid jag. Är det akut så säger jag bara nätläkare. De har hjälpt mig tre ggr och M en gång.