Tacksam 6

Lite sen med gårdagen. What Bible verse are you thankful for?

Också jättelätt! Jag har haft samma favoritvers hela mitt vuxna liv, och siffrorna är dessutom min födelsedag. Versen är Uppenbarelseboken 7:17:

"för Lammet mitt på tronen ska vara deras herde. Han ska leda dem till livets vattenkällor, och Gud ska torka alla tårar från deras ögon."

Varför är detta något jag tycker mycket om?

Jo,Lammet (vita, gulliga djur som är lika söta som bebisar, samt en känd symbol för Kristus själv) mitt på tronen (han är inte bara ett lamm utan har en egen tron, dvs är kung) ska vara deras herde. Herrarna fick se nyfödde Jesusbarnet. Kanske är det nån symbolik om herdars personlighet som jag inte känner till. De leder dem som är beroende av dem, och en herde skulle lämna sina 99 får för att hitta det enda borttappade.

Livets vattenkällor. Jag har aldrig riktigt varit i en öken men i varmt väder. Vätska är inte bara gott och uppfriskande utan livgkvande. Men han vet var det finns och ska leda oss dit.

Sen kommer det stora. Gud ska torka alla tårar från våra ögon. Att han vet om alla tårar och vad de är för sorg som orsakar dem är för att han är som en närvarande förälder. Han har inte skickat oss ensamma till människogalaxen utan han följer oss och räknar de tårar som faller och de lammslm försvinner. Och sen ska han inte säga några gemensamma goda nyheter till gruppen människobarn på 10 miljarder (eller nåt) utan han ska personligen torka mina tårar. Han ska göra så att hans kärlek och hans belöningar för god och trogen tjänst ska övergå alla bekymmer jag haft, alla misslyckanden, alla sorger. Det låter så intimt och vackert att Gud ska torka mina tårar.det ör ju verkligen personlig omtanke att nån torkar ens tårar. Och Gud vet att jag har använt mycket Kleenex i mina där. Men mina sorger torkar han bort och sen ger han mig nåt bättre än jag ens kan tänka ni.

Så på samma gång är Jesus ett lamm, en kung på en tron, och Gud själv ska torka ALLA tårar, dvs all ledsnad kommer att få större välsignelser. Fantastiskt vackert. Först rent semantiskt, men också makalöst i sina löften.

1 kommentar:

modren sa...

Jag läste nåt annat liknande härom dan: Våra sorger och lidanden gräver ut tomma håligheter i oss (det var vackrare på engelska), håligheter som senare kommer att bli till glädjereservoarer.
Saliga är de som sörjer … Jag är glad att jag vågar tro på det. Delvis för att jag redan har fått uppleva det ett antal gånger.
modren, munter för det mesta