Dagens dummaste

Läste att Harry och Meghan (han är yngste sonen till prins Charles och frun en amerikansk Suits-skådespelerska) har skickat ut ett pressmeddelande om att drottningen inte äger ordet kunglig. Detta eftersom deras eget registrerade varumärke Sussex Royal, som de har lagt ner hundratusen pund (?) på för hemsida och annat, och skulle trycka pennor och tröjor med texten på, nu inte godkänns av kungahuset. källa

Alltså, nej, drottningen äger inte ordet royal. Men royal is who royal does, dvs om man avsäger sig de kungliga uppgifterna tycker jag att man också avsäger sig den kungliga rollen och titeln. Man får inte äta kakan och ha den. Tackar man nej till plikterna tackar man nej till privilegierna. Man är inte kunglig för att man fötts som det, då är Meghan ingenting, utan för att man representerar kungahuset och arbetar åt dem. Tycker det är fullkomligt ovärdigt att trycka pennor med royal på. Nej, de är inte kungliga längre, vad mig anbelangar. Men skattebetalarna ska ändå hålla dem med livvakter livet ut, kanske 10 pers dagligen. Det hade jag varit lite sur över om jag var britt. Det borde de delvis stå för själva. Harry kan ju inte hjälpa vem han fötts som och det är klart att han är en måltavla för galna mördare även om han avsagt sig sina arbetsuppgifter, men om de gjort det för att de själva vill försörja sig hur de önskar så får de börja betala för saker, så som folk som försörjer sig själva gör. Meghan kan starta en blogg och bli influencer och leva på gratisprover och reklamintäkter. Och betala sin egen säkerhet. Det gjorde ju t o m prinsessan Blondinbella. Och nu använder jag termen prinsessa sarkastiskt, om det inte var tydligt. 

Man kan ju då fråga sig om jag tycker att Madeleine och Carl Philip är kungliga. Ja, lite. Jag kan inte svara bättre än så. Det är på ett sätt lite löjligt med ett enormt kungahus, där kungens systrars barnbarn ska vara kungliga. Om de nu är det, det är de väl inte. Men mina syskons arbete påverkar ju inte vem jag är. De som gör kungliga uppgifter är kungliga, tycker jag. Men man får absoluuuut inte försöka tjäna pengar på pennor. Jag får frossbrytningar. Och det är smaklöst så in i bänken att sura över att man inte får använda royal i sin tacky marknadsföring när man själv och frivilligt har gått ur the royal pants. Den lilla planen gick upp i rök. Det fattade vem som helst, utom Meghan eller hennes nickedocka Harry, som skällde ut personal under bröllopsplaneringen med orden What Meghan wants, Meghan gets.

Om det ens är sant, fast jag läst det i tidningen.

P. S. Jag har rätt kraftig feber för att jag åt lasagne och mangoglass i T&M:s nya hus och höll världens sötaste salivproduktionsmaskin idag, så jag är eventuellt arg och besviken över det och tar ut det på Harry & Meghan. Fast bara lite.

Inga kommentarer: