Tacksam 10

Vilket är ditt bästa semesterminne? 

Med Mikael på Sicilien. Var inte så hejdlöst sjuk som nu utan orkade med utflykter i hyrbilen. Vi var också ett par gånger i områdets turiststad nummer 1, nämligen Cefalù. Där åt vi fantastisk middag, fantastisk glass, badade i Medelhavet på en urtjusig strand. Är lite mer sugen på att åka dit och bara ligga i solstol vid poolen och läsa böcker. Det längtar jag verkligen efter.

Andra semestrar jag älskat:

Två veckor i karibien på Antigua

Tre veckor i Boston, precis bredvid Harvard. Ibland gick jag in mellan de olika husen och låtsades att jag var en student. Hade hellre velat gå på Oxford, men i alla fall.

Alla gånger i London, flest gånger med Sanne, men också med Rebecka och och Katrin och Sussi och Veronica.

Vår smekmånad som var fantastiskt lyckad. Barnen garvade när vi skulle till Alanya, Det är värsta partyhåla. På semestermånaderna, hoppades vi. Och ja,vi var i princip de yngsta där. Men helt underbart att ligga i solstol och höra Medelhavets kluckande. Där åt jag spaghetti och köttfärssås varannan dag. Jag tyckte jag hade rätt att ta min favoritmat så ofta jag ville.

Sen var Mikael och jag med mamma och Ellen i Italien där nere vid tån, Kalabrien hette det. Inte lika bra el Sicilien men helt tillräckligt för en härlig semester. Där mådde jag sämre och det var en ganska bortkastad semester, även om jag mestadels njöt av det jag orkade göra. Orkade aldrig ta mig upp till lunch och en dag hade de lasagne som Ellen vet att jag äääääälskar, så hon tjingsade med kocken och sparade en rejäl bit till mig. Det var ett bra och vackert ställe som jag kan tänka mig att åka tillbaka till, med elrulle, fast det var kullersten.

Sen har jag varit i Prag två gånger och älskade bägge gångerna. En gång mötte vi upp mina kusiner och några kompisar som jag också kände och Johan och jag åkte på hans BA-rabatt, fast jag spillde vatten i knät. Smidigt. Den andra gången bjöd Daniel in mig till ett stort, stort gäng, minst 15 pers, från olika länder i Europa. Också superkul helg, tid att umgås med Lillan också. Då var jag snygg.

Sen var vi i vad jag gror var Gedser, där vi åkte en tur till Travemünde. Då var vi så pass stora att jag hade fått mens (då! När de hade badland!!!) men Ellen kanske eller kanske inte hade börjat skolan. Men det var sista gången alla fyra syskonen var med på semestern.

Nej, nu minns jag att mamma och pappa bjöd oss på kryssning till Riga (när de firade 5o-årig bröllopsdag???) och då hade vi alla amerikanarna med oss, men inte Johannes som nog var för liten. Det var kul.

1 kommentar:

modren sa...

Men Anja! Alla dessa husvagnssemestrar i din barndom! Med er alla fyra Sverige runt hela somrarna! Och t o m till England och Tyskland! Minns inte om vi kom så långt som till Österrike eller Italien med husvagnen.
Men det var väl inte nog exotiskt kantänka.
Jag antecknade alla campingplatser vi stod på i en anteckningsbok men slutade när jag hade kommit till 100 stycken.
Du påminner mig om H som efter en sommar i husvagnen från norr till söder skrev i sin skoluppsats om vad han hade gjort under sommaren: Vi såg på video.
Då var vi nog de enda föräldrar som inte ägde en video, för vi ville inte att barnen skulle bli sittande och titta på filmer. Vi hade hyrt en videobox en enda regndag under sommaren, vilket tydligen var det som gjorde störst intryck.
Otacksamma ungar säger jag.
Fast när jag läser vad du skrivit måste jag säga att du har hunnit med väldigt många trevliga resor. Många goa minnen att njuta av.
Och du glömde visst resan till Kanarieöarna som jag vann på en slogan men hade för ont i ryggen för att utnyttja, så pappa och du och E reste tillsammans.
modren, vittberest