Tacksam 3

Nämn tre saker som du älskar hos din partner. 

1. Att han är så stabil till skillnad mot mig. Det enda jag är stabilare än han är att bli arg, jag blir lätt sur en kort stund men oftast blir det inget mer. Men Mikael hetsar inte upp sig över att köttet blev lite för stekt, att han glömde att ta med sig alla rabattkupongerna jag klippt ut när han skulle äta på KFC med Jonte, att han inte blir hysterisk och tror det värsta om tillfällen när han saknar kunskap. Han är rejäl att hålla sig i när det blåser starkt. 

2. Det är så intressant att prata med honom. Vi får aldrig nog. Vilket gör att känner mig älskad, för om han hade baserat vårt förhållande på att vi skulle löpträna ihop eller vandra i fjällen, hade jag känt mig mindervärdig som inte kan det. Så jag älskar att prata med honom, och älskar att han valde mig till samtalspartner, inte för mina egenskaper som kock, husa eller fotomodell. 

3. Han är så vacker när han ber. Han för oss närmare Gud. Och det för oss närmare varandra också. 

Sen har jag en brasklapp som handlar om våra gräl. Jag tror vi har grälat 7 gånger sen vi gifte oss. Och istället för att ta till fula grälmetoder som namecalling, dra upp gamla synder och svagheter, eller att gå därifrån mitt i och vara sur i tre dagar och inte pratas vid (allt det tycker jag är ocivilicerat) försöker vi lösa grälet inte bara tills själva frågan är avgjord utan tills vi älskar varandra igen. Det betyder så mycket för mig. Det betyder att han inte tänker ge upp om oss.

Jag såg förresten angående Alla hjärtans dag att man kunde beställa blommor som skulle komma om tre år, för att visa att !än verkligen trodde på en framtid tillsammans. Men tänk om de flyttar, tänker jag bekymrat.


1 kommentar:

modren sa...

Det där med att kunna prata med varandra och aldrig tröttna på det, det känner jag verkligen igen! Det är bland det absolut viktigaste vi har också. Det var så när vi var unga, och det är så nu. Vi har pratat oss igenom äktenskapet. Något att vara mycket tacksam för.
modren