Utan snus försmäktar jag på denna ö

Det är 38,2 grader på vår balkong. Solen skiner inte ens direkt på mätaren. Inne har temperaturen lyckligtvis gått ner från 35 till 32,4 den senaste halvtimmen. Solen börjar snart hamna bakom träddungen, så vi hoppas på ännu bättre utveckling. Min bror har för övrigt erbjudit sig att ge mig bättre väder på min födelsedag. Ooooo, ja tack!

Jag såg igår att början av veckan ska bli svalare, vilket den hittills inte har blivit i alla fall. Men det kommer kanske. Idag har jag duschat två gånger. Det känns som 10 gånger hade varit lagom. Eller en semester på Grönland.

Köpte pioner, två buketter, för 10:-/st. De luktar gudomligt. Är inte så haj på det där med blommor, så jag tog en med utslagna och en med knoppar. Kanske slår knopparna också ut.

Har också lånat tre böcker på biblioteket. Stod inte ut utan läsning längre. Visserligen är KBT-sömnboken jättebra, men det känns inte som riktig läsning. Behöver mig en deckare för att skingra tankarna från detta VEDERVÄRDIGA VÄDER!!!!!!!!!!!!!

Idag kommer Thomas på middag. Vi ska äta fläskkarré med nån affärsfärdig marinering, tomatsallad (med mozarella, och dressing med örter -- lite fusk istället för bara olja och basilika) och färskpotatis bakade i ugn. En liten bea till det, Lohmanns var billig den här gången, och färskbakad baguette. Sen ska vi få varsin Magnum till efterrätt. Lagom enkelt.

Och igår var Johanna här, och även Karolina och Paul och Neo. Det var så kul! Johanna ser fortfarande ut som ett hittebarn från Indien (hon är bruuuuuuuuuun alltså) men Neo hade förändrats! Förra gången grät han mycket och hade en del kolik, men nu kröp han omkring och var lycklig. Han var lite trött efter tre timmar i kyrkan, men han uppförde sig ändå väldigt bra, med tanke på omständigheterna. Han gav mig till och med vad jag tror var en liten kram; när jag tog honom vid nåt tillfälle lade han sina små armar om min hals och höll dem där en stund, hårt, och det tolkade i alla fall jag som en kram! Ljuvligt! Han fick se morfars (Anders Mårdby) kalsongdans och jag tror det var då jag vann honom. (Jag utförde dock inte dansen i kalsonger, men min rödblommiga kjol var nog roligare för honom att fästa ögonen på.) Igår hade jag lagat kycklinggryta (inte min vanliga, utan denna gången med ananas, majs, sockerärtor och äpple.). Vi åt stracciatellaglass och jordgubbssås till efterrätt. Och Paul stoppade rappt in i diskmaskinen. Sicken svärmorsdröm! För övrigt uppförde sig tjejerna också exemplariskt. Enda som hade kunnat vara bättre var om de hade varit 3 år och jag hade kunnat springa omkring utan kläder i denna HETTA. Men jag gillar dem i den ålder de är, jag får bara härda ut i detta tropiska land som är Stockholm. Ni har väl haft regn och lagom varmt i Göteborg? Eller, säg det inte, jag står nog inte ut att höra det. Den där åskan de lovar kommer aldrig. Ska ställa mig vid spisen nu och kolla köttet. Huvva. Och det är 38,8 ute nu.

Inga kommentarer: