Anständig?

Läste igår en historia om en busslast ungdomar från Utah nånstans som var i New York på nåt sportsligt. På söndagen hade de klätt på sig söndagskläder och stod i hotellets lobby och väntade på att bussen skulle ta dem till kyrkan

I lobbyn satt också en ung kvinna, "in a modest dress". Hon gick fram till ungdomarna och frågade om de var medlemmar i kyrkan. Det var de. Är ni på väg till kyrkan? undrade hon sen, och det var de ju.

Hon berättade att hon var den enda i sin grupp som var medlem i kyrkan, men att hon hade bett att hon skulle få en möjlighet att komma till kyrkan på söndagen. Om ungdomarna från Utah inte hade klätt sig anständigt hade hon inte kunnat se på dem att de var medlemmar.

När jag berättade historien för mamma återgav hon vad Ellen hade sagt när hon flyttade till Italien. Ellen skulle bo hos en medlem, och när hon kom till Milano undrade mamma hur Ellen kunde veta vem just Silvana var, av alla människor på en tågstation i en mångmiljonstad. "Hon var den enda som var anständigt klädd", svarade Ellen.

Jag beundrar kvinnor som klär sig anständigt. Som är snygga och attraktiva utan att rucka på sina principer och som inte tror sig vara tvungna att fånga män med hjälp av sin kropp, som flugor dras till en sockerbit. Jag vill i alla fall ha en man som står lite högre på evolutionens skala än en fluga. Jag försöker klä mig därefter, och har alltid försökt det. Jag behövde inte slänga massa kläder när jag hade varit i templet, för att de var "för små".

Just nu ser jag kanske inte så frestande ut i figuren, men jag har haft stor byst och fotomodellånga ben samt storlek 36 en gång i tiden. (I alla fall på en kjol, minns jag...) Ja, och stor byst har jag ju fortfarande, men ni fattar vad jag menar. Jag har faktiskt dragit till mig blickar. Men jag är glad att jag har lärt mig hemma att inte varken tro att "det" är mitt främsta företräde, eller att visa upp för mycket av vad nu "det" är. Mamma har också lärt mig att inte ens lägga mina tempelkläder på golvet när jag sorterar smutstvätt.

Jag försöker inte skryta nu, eller döma. Men det här är nåt jag tycker är så viktigt, och som är ett yttre tecken på en inre övertygelse. Visa bara underkläderna för den där hemma -- klä dig anständigt.


Aishwarya Rai, från Grow a Brain.

Inga kommentarer: