Melody Gardot

Har suttit en lång stund och lyssnat på Melody Gardot på Spotify. Jag satt hela tiden och kunde inte komma på vems röst hon liknar, men nu kom jag på det: Norah Jones. Samma känsla av att hon bildar ljudet rätt långt bak, nästan nere i halsen, plus att hon har ett hest gammaljazzdarr på rösten som får mig att tänka på Nina Simone eller Ella Fitzgerald. Musiken är lite liknande Norah Jones i stilen också, fast mera jazzig. Funderar som bäst på om jag ska köpa hennes två CD:ar.

----------------------------------------

När jag hade lagt det mesta jag ville ha i varukorgen (på CDon) var det närmare 700:-. Och ändå hade jag utövat viss självkontroll. Men jag tog bort en massa varor och nu är jag nere på under 300:-. Köpte inte nåt med Melody Gardot. Ska nog däremot köpa två filmer för 64.50:-/st: The other Boleyn girl och Young Victoria (tack för det, Anna Linda), samt Real Groups nya (för bara 79:-), samt eventuellt en CD som jag hade som LP när jag var barn. Det är den allra första jag kommer ihåg (nummer två var Horizon med Carpenters) och är Alice Babs och Titti Sjöblom sjunger barnvisor. "Var kommer det vackra ifrån" är än idag nåt av det mest fantastiska som går att lyssna på. Men jag vet inte om jag verkligen orkar lyssna på "Bromsarna de brumma", eller om jag bara sätter "Var kommer det vackra ifrån" på repeat, och så fick jag betala 59:- för en låt. Vi får se vad jag kommer fram till. Det är fraktfritt den här veckan, plus att de har massa grejer på rea.

Har nu letat som en stolle på nätet efter Alice/Titti. Har hittat en del av texten till "Var kommer ...":
Det nyttiga måste ju finnas, mor, man måste ha kläder och mat och skor. Och allt möjligt annat som männ'skan behöver, men tänk att det vackra det blir liksom över. Jag står här och ser och nu undrar jag bara: Var kommer det vackra ifrån, säg mor?

På youtube finns en fantastisk variant av Bä, bä vita lamm från samma LP. Var inte rädda, lyssna på den! Det är sannerligen inte vanlig barnmusik! Och absolut att jag köper CD:n!

Borde köpa en till och ge till tvillingarna. Som svenskskolning.

Inga kommentarer: