Små äckliga bönor?

Det här frisersalongsgolvet vi har numera kräver sitt och eftersom Mikael skulle komma hem med pizza igår, kunde jag byta matlagningsenergin mot nån annan hushållsuppgiftsenergi, och eftersom golvet blir rätt läskigt rätt fort var det ett enkelt beslut. Vi hade kunnat sticka sockor till bebisar av håret...

När jag dammsög såg jag vad jag trodde var nån sorts brun böna på golvet. Den ville inte sugas upp, så jag tog den med fingrarna och kittade iväg den till vasken. Sen på kvällen såg Mikael att "bönan" i vasken rörde på sig och spretade med benen! Det var en fästing som lossnat från Fannys ben, och som nu var "full och go". Plötsligt tyckte jag den där bönan var så äääääääääääcklig, och jag som hade tagit i den med fingrarna. Blää.

Imorse hittade jag en "böna" till. Hon har haft en fästing på huvudet och nu var den borta. Låg också på parketten, uppsvälld och dan. Jag tog en rejäl mängd hushållspapper som isolation, och försökte att inte känna den mellan papperet och fingrarna. Rätt i papperskorgen. Läskigt. Jag är mesig.

Tog Fanny på promenad idag när Mikael gick till jobbet. Hon kunde knappt slita sig från honom och stod och såg efter honom länge, skällde till lite, och hade väldigt svårt att komma med mig. Haha.

Nu ligger hon på mattan vid ytterdörren och väntar på sin älskare. Bokstavligen, försöker hon att göra honom till, alltså. Varje kväll och igår till och med vid TV:n. Hon har nog sin brunstiga period nu... Knäppgök.

(Och knäpp eller inte, jag antar att jag får tagga det här Familjen. Fast hon heter inte Fanny Olergård, ens tillfälligt, utan Fanny Fishbreath.)

Inga kommentarer: