Lördagsfilosofi

Tyra, 24, försörjer sig på sin modeblogg och shoppar för tiotusentals kronor i månaden.

Tänkte att det kunde vara nåt för mig. Inte att shoppa som arbete, jag klarar knappt av att upprätthålla minsta möjliga anständiga nivå på min garderob, så jag vill verkligen inte ha tvång på mig att ge mig iväg och shoppa. Men att försörja sig på en blogg låter lite kul. Men det är klart, Tyra har enligt uppgift 250 000 unika besökare om dagen. Jag "snittar" 30-60 om dagen. Och det ligger inte så mycket pengar i att ha opåkallade åsikter om livet. Om det nu är det den här bloggen handlar om.

Hon Tyra säger i alla fall att shoppingen är hennes belöning. Det var det nog en gång i tiden för mig också. Då samlade jag på mig bra många skor och handväskor, och kläder och bijouterier en masse. Nu är det hårt arbete att släpa ut sig på en shoppingtur, och min belöning har ändrats. Nu är det att läsa en bok. Kanske också ha en påse kanelkringlor att sticka ner handen i. Kanelkringlor och biblioteksböcker luktar för övrigt nästan lika gott.

Däremot (som jag inte vet vad det syftar på) kan jag säga att jag är lite deppig. Det lockar säkert läsare. Jag har inte sovit bra på sistone, och eftersom jag brukar klara att hålla näsan över vattnet, men inte mer, i vanligafall, har jag ju lite emotionella drunkningskänslor. Lipade lite när jag beklagade mig för Mikael imorse. Om man inte somnar förrän 02.15, varför vaknar man då 06.23??? När 10 timmars sömn är minimum för att jag inte ska bli sämre?

Och så måste jag bara få säga att jag tycker Littorin-historien är sorglig. Om han verkligen har använt (eller vad man säger) en prostituerad, då är det som Göran Hägglund sa "oacceptabelt". Men hur vet man det? Han säger själv att det inte är sant, och det säger Reinfelt att han måste tro på. Men ligger inte lögn lägre ner på skalan än prostitutionsbesök? Alltså, har man gjort det ena är det så mycket lättare att också göra det andra? Att ljuga för att dölja det större felet? Jag vet inte. Det är sorgligt i alla fall. Tänk om alla var så goda och redbara som man önskar sig. Tänk om jag var så god och redbar som jag önskar mig! God bättring, alla.

Inga kommentarer: