Händelserik lördag

Jag hade klipptid i lördags morse, 09.15. Inte idealiskt, men vad gör man när håret liknade gräset vi hade för ett tag sen, innan vi fattade att vi måste klippa det själva. Överlångt alltså. Efter det var vi på loppmarknad. Jag läser för mycket DIY-bloggar alltså. Jag köpte nämligen en kristallkrona för 400:-. Den var riktigt fin, och det enda som "behöver" göras är att spraya den guldiga runda kanten silvrig. Och diska lite, men den ser ren ut så jag ska bara spruta på medel och duscha bort. Inte så farligt. Den blir fin i vardagsrummet. Tog kort på den (Mikael har redan hängt upp den, för den tog sån plats på soffbordet) men jag får inte datorn att känna igen min telefon...

Men den andra prylen jag köpte, tok-köpte får väl tilläggas, och jag får också skylla på att jag inte var vid mina sinnens fulla bruk för Mikael sa till mamma idag vad vi hade gjort igår och jag kom inte ihåg hälften. Allt som hände på morgonen har jag inget som helst minne av. Vet t ex inte vad jag sa till frissan, men det syns ju vad jag sa, ungefär, antar jag. Hur som helst, jag förälskade mig också i en lampfot modell golvlampa i vitt trä med massa krumelurer och guld. Gustaviansk tycker jag, men gubben som sålde den sa rokoko... Lampskärmen behöver i alla fall nytt tyg. Som jag inte har något hemma. Lampfoten behöver slipas och målas. Och det är massa detaljer som blir mariga att komma åt. Vem trodde jag att jag var?! Och vi har redan en golvlampa! En gammal hederlig uplight från IKEA som varken behöver symaskin eller pensel. Förfärligt att jag gillar unika möbler och inte kan nöja mig med det jag har. Dessutom är den jättesned i vissa vinklar. Och man kan se om man tittar närmare, som vi först gjorde hemma, såklart (loppisnybörjare!), att den har gått sönder och limmats ihop, starkt limmat!, så en av bitarna är sned. Den pekar åt nordost... Så synd att jag inte kan sätta in foto av den. Den är "a character". Jaja. Nu är det gjort. Köpt alltså, inte renoverat. Tur jag inte köper lägenheter med renoveringsbehov på morgnarna...

Sen minns jag som sagt inte mer, men Mikael säger att vi var i Haninge centrum. Det måste vi ha varit, för jag har nya mediciner hemma, och Decubalkräm så jag ska mjuka upp fejjan lite igen. Sen tror jag att vi åkte hem så jagfick vila, innan vi begav oss av till IKEA. Men tror ni vi har lyckats bestämma oss om soffa eller? Vi säger jag, och Mikael säger att han inte har nån åsikt utan bara kan gå efter och betala. Men så går det inte till i vårt äktenskap! Fast jag har god lust att köra över honom för han vill ha en Ektorp i nån ljusbrun nyans som såg ut som fekalier eller up-chuck. Det kan han ju inte mena allvar med, så ett litet veto lägger jag in där.

Idemo ljusbrun, men färgen ser INTE sån ut i verkligheten!


Den coolaste soffan var en Karlstad i antracitgrått ulligt tyg, Ullevi. Här är en i skinn istället. De andra i tyg har inte de där plupparna, och de är ju de som är coola.

Men om vi köper den måste vi tapetsera om vårt beige vardagsrum, och plötsligt kommer rummen inte att vara harmoniska (alla går ju i samma färgskala nu och det är hemskt praktiskt när man har så litet och ser in i rummen. Där jag sitter nu, vid matbordet, ser jag alla rum utom badrummet) eller så får vi göra om överallt, vilket INTE kommer på fråga. Och att låta det vara som det är, och ha beige tillsammans med antracitgrått, det kan jag inte wrap my mind around. Så det blir inte den soffan. Ett tyg som skulle passa kostade 6995:- istället. Då lockar Mio-soffan mer.

Sen hade jag skrivit upp att vi skulle kolla på en Kivik i Ingebo ljusbeige för 4495:-, men det tyget skrynklade sig. Andra tyger, ja, då blev det såklart dyrare -- för dyrt. Och vi gillar inte de breda armstöden.

Mikael tyckte att Mio-soffan (som också råkar heta Kivik) hade för dåliga armstöd. Man kände liksom det hårda inunder stoppningen (vilket man faktiskt inte gjorde på den liknande Karlstad på IKEA), men jag är benägen att köpa den ändå. Fast i ljusbeige, som jag inte hittar på bild.

Är det så att Mios möbler bara är dyrare än IKEA:s för att de har ett finare namn? Eller är IKEA billigare för att man får sätta ihop möblerna själv? Min erfarenhet hittills, av en Ektorp och en Mio-soffa, är att Mio är grymt mycket bättre. Mio-soffan är sig lik mycket längre än IKEA:s, som blir utsuttna jättefort. Det kan man bland annat se på Blocket. Inga katalogexemplar där, inte, med ångade klädslar och perfekt puffade kuddar.

Vi hittade en Karlstad i fyndhörnan, för 1995:-. Då skulle man behöva köpa nytt överdrag till, och så skulle man inte få hem den i ett platt paket. Men den var halvlös (bara att dra åt skruvar, eller blir den kass efterhand?) och bägge kände att vi inte visste hur bra kvalitet det egentligen var. Usch, vad det är svårt att bestämma sig.

P.S. Har haft ett presentkort på 100:-på IKEA liggande i månader. Kom ihåg att ta med det i lördags. Kom jag ihåg att använda det? Grrrr.

Inga kommentarer: