Vilket är värst!

Släckning av skogsbranden är såklart en huvudnyhet. Likaså den polis som blev nedmejad vid en vägavspärrning. Likaså Olga och Viktor som har mist sitt hem till branden.

Men så skrollade jag ner lite, och såg en flicka på 7 år och som äter 15 hamburgare om dagen. Väger 220 kg. SJU ÅR! Det barnet borde omhändertas av staten, annars får staten lida av en person som aldrig kommer att kunna arbeta och försörja sig, kanske kommer att göra avancerad magoperation som inte hjälper för det psykiska beroendet är vid det laget så stort att en operation inte räcker. Sen får personen problem med hjärtat och dör, 400 kg tung, med diabetes och barn som behöver psykologhjälp, för varför ville mamma inte sluta äta? Varför ville hon inte vara kvar hos oss.

Men flickan är 7. Jag tror inte att de som hittills haft vårdnaden om henne klarar av det. Det är en sorts barnmisshandel att tillåta en sjuåring att fläska på sig flera hundra kilo. Jag blir bestört, beklämd, orolig. Jag har ju ätit mig till många kilo också, men jag är fullvuxen och väger mindre än hälften av flickan. Fy, vad hemskt. Hur kan hon leka som andra barn? Och hur psykologiskt blir hennes ätande? Mitt hjärta brister. Hennes också, kanske, om trettio år.

3 kommentarer:

Sara sa...

Själv har jag ätit HCHF-frukost: croissant med smör och nutella. Fast jag bottnade med lite keso med melon. Men efter tre dagar i Eskilstuna kommer jag att vara i samma liga som den där stackars flickan.
Sonen tyckte också det var galet gott, men han trodde det hette "maräng med tarantella". Vilket ju visar hur präktiga vi är till vardags om inte annat.

Anja Olergård sa...

Ifall man inte vet vad skräpmaten heter är man på rätt sida fetmaoperation.

Lidl har i alla fall förr haft bake-off-croissanter som var det närmaste himlen man kan komma.

Sara sa...

Kanske tar färdtjänsten dit!