Glömt mina klokord

Bättre lite med ro än mycket med oro.

Jag vet inte vad jag ska filosofera om det, det säger ju lite sig själv. Att om vi hade köpt Ludvigsbergs herrgård (and I'm not saying we could have) så hade vi haft tolv miljoner mer att oroa oss för. Jag gillar ju att fläska på, men ibland är less more.

Dessutom har jag rivit tummen på rivjärnet. Less bled more. Hade koncentrerat mig så lång stund att jag till slut glömde bort att tänka på vad jag gjorde, och så kom tummen emellan. Sen har jag letat hela kvällen efter mindfulnesskurser. Jag måste bli bättre på att tänka på vad jag gör, så jag inte gör dumheter. Det verkliga skoklämmandet är dock att när feg kommer ihåg att andas,  ta det lugnt, leva i nuet, det klarar jag av såvida jag inte måste göra två saker. På samma gång. Säg att jag skär sallad. Antingen kan jag koncentrera mig på kniven och de fingrar man vill ha kvar efteråt. Och om nån kommer och säger nåt, så är det som att stänga ner hela hårddisken. skär jag väl sallad, men jag kan bara fokusera på att skära gurkan men inte fingret. Bah!! Så man behöva hålla på med hjärnan, vad man än gör.

Nu har jag ont i benen. Får alltid det efter att vi varit hos mamma och pappa. Trodde förut att det var trappan upp till skolan (där bilen stod tills vi fick parkeringsplats), men nu gick jag ju inte i trappor. Jo, det är tre eller fyra trappsteg ner till parkeringsplatsen (och upp igen sen) plus fem trappsteg från bilen till m&p:s lägenhet, och hem igen. Fast det kan vara att jag sitter på en stol, det brukar jag också få ont av.

Idag vägrade jag höst. Tog på mig röda highwaterbyxor (som tyvärr är lite för små nu. I början av sommaren satt de löst. Grr. Och så var jag barfota i mina röda ballerina, hade kortärmad blus och bara en sjal runt axlarna. Våga vägra vinter.

Jag sa till Mikael igår att jag skulle vilja "starta om datorn" på mig själv. Sluta med alla mediciner och få ur all skit jag har i systemet, och börja om. Mina mediciner är som den där leken när man ska stå och blunda i en stor grupp och ta tag i någons händer och sen vända och vrida på sig, utan att släppa händerna, tills man har vecklar ut virrvarret till en fin rund ring. Jag gillade den leken när jag var ung. Dels fick man hålla en kille i handen, om man hade tur, men jag gillar också den sortens problemlösning som inte kräver månader och år innan man ser resultat.

Jag har glömt om det här inlägget har nåt tema, man jag har ett svagt minne att this is glamorös hade nån fenomenal vild på det nya, lyxiga, kristallkrona i badrummet osv. Fler badrum än det bor i huset.

Ja, var det nåt mer så var det borta.

2 kommentarer:

Klarins sa...

Fräsig hatt, eller snarare vacker. Men opraktisk! Hur springer man efter bussen i den?
modren

Anonym sa...

Hur kommer man in genom bussdörren i den... /Sis