Dagens praktiska tips

Jag låter bli att slå mynt av den numera gamla funderingen på att vi får in djur i vår lägenhet och berättar istället entusiastiskt att jag verkar ha hittat en grej på pinterest som funkar. Vi har fått bananflugor i köket, förmodligen i början/mitten av förra veckan när Mikael jobbade jättelånga dagar hos en kund och jag inte orkade hjälpa till med disken. Jag har dödat en del av flugorna med manuella medel, men de är förvånansvärt snabba, de små rackarna.

Men så läste jag idag om hur man gör på ett enkelt sätt:

Häll äppelcidervinäger i ett glas. Sätt på gladpack och fäst med gummiband runt glaset. Gör några hål med en knivspets (hur stora de behöver vara får vi se imorgon bitti när vi vittjar fällan, mina var en knivsudd stora men jag vred också runt kniven lite). När jag satte fram glaset såg jag inga flugor i köket, sen satt två stycken på utsidan av plasten, och förra gången jag tittade var några inne i glaset, några satt på utsidan av plasten och ett par flög omkring i närheten. De verkar älska doften av äppelcidervinäger i alla fall. Det hade jag inte trott, vet ju att de gillar gammal frukt men trodde vinäger var för surt.

Så spännande det ska bli imorgon! Jag kanske återkommer med mer information.

3 kommentarer:

Sara sa...

Mitt bidrag till husmorsknepen är att skippa plasten, men ta lite diskmedel i vinägern (som man kan blanda i lite saft eller honung i om man vill). Då försvinner ytspänningen o de drunknar.
Läste nånstans att man skulle hålla köket torrt, rent och smulfritt också, men det verkar överkurs att torka torrt vasken om man inte ens orkar plocka i dislmaskinen!

Nilla sa...

Jag gjorde en sådan fälla som Sara skriver om. Inte en enda fluga har trillat i men å andra sidan ser jag inga bananflugor i köket heller ;)

Klarins sa...

Vi fick en hoper bananflugor i förra veckan och de förökade sig med ilfart.
Fick svägersketips om att dammsuga in dem. Tog handdammsugaren och det var lätt som en plätt. De hade inte en chans att komma undan suget.
modren, numera bananflugefri