Klokord från Ture Sventon

Jag brukar tycka att Dr Laura har kloka åsikter. Idag berättade hon på fb om en 86-årig gubbe som hade skjutit nån som jagades av polisen. Och det verkade som om hon tyckte det var en bra idé.

Jag fastnar på ett par saker.

86 år? Hur bra ser han, hur snabbt uppfattar han, hur stadig är han på handen? Jag hade inte gärna varit i närheten av en 86-åring med vapen. Om han har dålig hörsel kanske han tror att en bilfis var ett skott. Huvva!

För det andra tycker jag det är vansinnigt att vanligt folk ska bli hjältar när de skjuter folk åt polisen. Ska vi alla gå omkring och genomföra privatpolisarbete utan insikt och kunskap? "Jag tyckte att den mannen kidnappade ungen, för hon skrek, så jag sköt mannen." Men det var min pappa och lillasyster på en viss dragkampsliknande power struggle. Min lillasyster la sig ner på gatan i London för att hon blev sur över nåt med hamleys, och nån tant som gick förbi trodde nåt helt annat som jag har glömt, Är hon trött? måhända. 

När eskalerar denna trigger happy privatpoliskultur till att man inte bara får utan bör skjuta alla med pistol, för the bad guys har alltid pistol?

Jag kan vara hur politisk som helst, men jänkarna och deras skjutvapen är VANSINNIGT. Att det ska handla om personlig frihet är bara trams. Allt man gör, fel eller rätt, handlar ju om personlig frihet. Personlig frihet att puckla på nån som tycker annorlunda vid valstugan, för man blev upprörd över hans brist på argument. Spotta på judar, nazister, vänsterradikaler, muslimer, homosexuella, svarta, turkar, arbetslösa, korkade. Det inskränker min personliga frihet om jag inte får spotta på vem jag vill, och skjuta nån om jag har lust.

Och hur som helst sade Ture Sventon det bäst: Använd endast pitolerna i nödfall!

Klokord!

3 kommentarer:

Sara sa...

Ture Sventon for president!

Klarins sa...

Herr Omar är inte dum han heller, han som bugade omärkligt. Det övade jag på i timtal som barn men lyckades aldrig.
Det är riktig litteratur!
modren

AL sa...

O-omærkliga bugningar, det måste væl ändå betyda att du tillhör eliten nær det kommer till märkliga bugningar. Inte så illa det heller kanske.